'Durven voetballen is de sleutel'

DELFT - D.v.v Delft behaalde zondag tot tevredenheid van trainer Laurens Sandell de eerste zege van het seizoen. Poortugaal werd met 2-1 verslagen.

- Die kan de boeken in...
"Ja, het is de eerste overwinning in de eerste klasse in de clubgeschiedenis. We hikten er al een tijdje tegenaan. De afgelopen weken gingen we ook steeds beter voetballen. Nu is er eindelijk de beloning. Dat werd tijd ook, want ik gun het die jongens zo."

- Wat zegt deze overwinning?
"Dat we als we er collectief voor gaan en het tactisch concept klopt, een sterke ploeg hebben. In de tweede helft zag je een over-mijn-lijk mentaliteit over de ploeg komen en hebben we de voorsprong ook niet meer uit handen gegeven."

- Dat terwijl zij op een rotmoment gelijkmaakten...
"Die goal viel vlak voor rust. Dat is inderdaad geen fijn moment, maar ik heb de jongens voorgehouden dat we met goed voetbal op 1-0 waren gekomen. Als je durft om naar voren te blijven voetballen, komen de kansen vanzelf. Dat bleek wel."

- Smaakt dit naar meer?
"Natuurlijk. Daar gaan we ook voor. Durven voetballen, zoals we dat dit weekend hebben gedaan, is de sleutel tot succes. Je hebt zondag kunnen zien waartoe dat kan leiden."