Het Dostojevski Kwartet. (foto: Tess Photography)
Het Dostojevski Kwartet. (foto: Tess Photography) Foto: Tess Photography

Herfstsalon in Paul Tetar

Het museum Paul Tetar van Elven aan de Koornmarkt 67 in Delft presenteert voor het derde achtereenvolgende jaar de concertserie 'Herfstsalon'.

Deze editie staat in het teken van concerten door jonge Nederlandse talentvolle strijkkwartetten. Het Dostojevski Kwartet sluit de serie af op donderdag 7 december.

Getalenteerde dames
De vier getalenteerde dames van het Dostojevski Kwartet zijn allen afzonderlijk prijswinnaars van het toonaangevende Prinses Christina Concours en spelen sinds 2014 als kwartet samen.
Misschien heeft u ze al horen schitteren bij Paul Witteman of bij Opium op radio 4. Het kwartet speelt zich letterlijk in 'the picture' en is als strijkkwartet vanaf het najaar 2016 uitgenodigd om te studeren aan de Nederlandse Strijkkwartetacademie.

Romantiek
In de sfeervolle 'paarse concertkamer' van het museum klinkt donderdag muziek uit de romantiek en wel van F. Schubert - Quartettsatz en van J. Brahms - Strijkkwartet no.2. Na de pauze staan er twee werken van de componist Schnittke op de lessenaar, te weten de 'Canon in memoriam Igor Stravinsky' en het Strijkkwartet no.3.

Meer informatie
De herfstsalon is van 20.15 uur tot ongeveer 22.00 uur. De zaal is open vanaf 19.45 uur. Meer informatie over het reserveren van kaarten is te vinden op de website van het museum Paul Tetar van Elven in Delft: www.tetar.nl.
De Herfstsalon vindt plaats als er tenminste 25 reserveringen geregistreerd staan.