Afbeelding
Foto:

Ferdinand Suurland, 64

- Wat bent u momenteel hier aan het doen aan de Voldersgracht?
Ik kom hier toevallig langs. Ik ben helemaal komen lopen vanuit Rijswijk en ik ga hier achter in de Choorstraat naar de Albert Heijn. De wijn is thuis op! Die ga ik daar even halen. Ik kook heel graag. Het is echt mijn hobby. Sterker nog, ik ben er zo dol op dat ik elke avond kook. En dan drink ik met mijn vrouw een goed glas wijn bij het eten, want dat hoort erbij.

- Hoe komt het zo dat u dol bent op koken?
Vroeger zat ik op de kunstacademie van Den Haag en ook in Rotterdam. Ik ben daarna heel mijn leven interieurarchitect geweest en ik heb daar erg veel voor gereisd. Ik heb de Nederlandse ambassades in veel landen ingericht. Maar koken zie ik óók als iets creatiefs. Het moet niet alleen lekker zijn, de presentatie is net zo belangrijk!

- Heeft u deze week nog iets meegemaakt?
Met mijn vriendengroep heb ik alvast Sinterklaas gevierd. Ook dat gebeurt met een goed glas wijn en dan geven we elkaar stomme, oude meuk. Zelf kreeg ik een gore asbak en een tuinkabouter… We maken er gewoon een feestje van. Op 5 december vieren we Kerstmis en met Kerst vieren we Oud en Nieuw. Met Oud en Nieuw vieren we dan nóg eens Oud en Nieuw en zeggen we: Goh, wat is de feestmaand snel gegaan!

- Wat is voor u het nieuws van de week?
Toch de Zware Pietendiscussie. Een kleine groep verpest een kinderfeest en je gaat dat steeds meer zien. Vooral in de media. Moet dit allemaal nou elke keer weer? Ik vind het maar lullig.