Jan Dukker had een prachtige tijd in het eerste elftal van DHL, maar beleefde zijn mooiste voetbalmomenten bij de veteranen. (foto: Roel van Dorsten)
Jan Dukker had een prachtige tijd in het eerste elftal van DHL, maar beleefde zijn mooiste voetbalmomenten bij de veteranen. (foto: Roel van Dorsten) Foto:

Hoe gaat het met Jan Dukker?

DELFT - Jan Dukker (79) speelde zijn hele loopbaan bij DHL en genoot erna van de prestaties van zijn zoons.

Dukker begon op 9-jarige leeftijd als jongetje uit Het Heilige Land bij DHL. "Als mijn vader me voor die tijd meenam om voetbal te kijken, gingen we naar DHC; mijn oom Cas Arendsen heeft daar zelfs nog gespeeld. Maar als katholieke jongen ging je naar DHL en speelde je op het kleine veldje aan de Laan van Vollering. Ik heb er een geweldige jeugd gehad."

- Wanneer maakte je de overstap naar de senioren?
"Die verliep goed. Ik was een jaar of zeventien en trof met Lies van Geest een geweldige trainer. Ik begon als linksback, maar omdat ik rechts was, zag ik dat niet echt zitten. Daarom zei ene Pröpper, een student die bij DHL kwam voetballen dat hij wel linksback ging spelen. Uiteindelijk belandde ik centraal achterin, maar ik eindigde mijn loopbaan als spits. Mijn kopkracht was één van mijn grootste kwaliteiten."

- Met wie speelde je zoal samen?
"Met onder anderen Bram Panman, Jan van den Berg, Kees van Stigt, Jan Schilperoort, Jan van den Akker, Leo Mulhuijsen en Jaap Bodde. Dat was een mooi elftal en in 1966 werden we onder leiding van onze trainer Arie de Wit, een prachtvent, zelfs kampioen tegen ADS. Onder de bezielende leiding van Jan van den Akker, ook een geweldige trainer, werden we in 1971 opnieuw kampioen van de derde klasse. De tochten met de platte kar door de stad hebben indruk op me gemaakt."

- Wat waren hoogtepunten?
"Voor de beker speelden we tegen DHC, dat in de tweede divisie speelde. We hielden het heel lang gelijk en in de derde verlenging scoorde Piet Nuhn de 2-3 voor ons. Dat was sensationeel. De volgende bekerronde was op het eerste duel op het nieuwe veld van DHC tegen ADO met onder meer Lex Rijnvis, Lex Schoenmaker en Aad Mansveld. Ook heb ik tegen Faas Wilkes gespeeld."

- Wanneer dan?
"Toen BEC vijftig jaar bestond, was er een wedstrijd tussen hun elftal aangevuld met Faas Wilkes en Abe Lenstra en het Delfts elftal. Bram Panman, Jan Schilperoort en ik vormden een groot deel van de as. Dat was een leuke wedstrijd."

- Wat heb je na je tijd bij het eerste gedaan?
"Ik heb mijn mooiste voetbaljaren bij de veteranen gehad. Ik heb dat nog tot op hoge leeftijd met zeer veel plezier volgehouden. Daarna heb ik mijn zoons Valentijn en Arnaud die in het eerste hebben gespeeld als trouwe supporter met trots gevolgd. DHL heeft ons heel veel plezier gebracht."