Het sterrenbeeld Steenbok, een foto van Brenda Fidder.
Het sterrenbeeld Steenbok, een foto van Brenda Fidder. Foto: Martijn Linthorst

'Picture in picture' bij HuisKinesis

DELFT – HuisKinesis, Huis voor Fotografie aan de Voorstraat 86 presenteert de expositie 'Picture in picture'. Het is dé foto-expositieruimte in Delft voor 'liefhebber-fotografen'.

De tentoonstelling met werk van vier fotografen uit Den Haag is te zien tot en met 6 januari 2018. De fotografen heten Brenda Fidder, Henk Jansen, Tineke van Werven en Roeland Merks. De expositie kan worden bezocht op vrijdag- en zaterdagmiddag van 13 uur tot 17 uur en op afspraak.
Ook tijdens Lichtjesavond op 12 december is HuisKinesis van 20 uur tot 23 uur open.

Fotoseries
Bij 'Picture in picture' is een serie foto's van Brenda Fidder te zien waarin horoscopen zijn verbeeld. Bijvoorbeeld het sterrenbeeld Steenbok (zie foto). De serie foto's van Henk Jansen laat uiteenlopende begraafplaatsen zien, maar ook beelden uit de sloopperiode in de Delftse Spoorzone en dan met name van het treinviaduct.
Transitie is het centrale thema in de fotoserie van Tineke van Werven. Deze toont een aantal mensen die een transitie of verandering doorgemaakt hebben. Het werk van Roeland Merks is heel bijzonder. Hij fotografeert vormen in de natuur die ontstaan nadat deeltjes op elkaar gereageerd hebben.
Aan de hand van wiskundige modellen laat hij deze ontstaan, om vervolgens de natuurlijke vormen te fotograferen.

Gratis toegang
De toegang tot de expositie is helemaal gratis. HuisKinesis is tevens boekhandel, een plaats voor wijnworkshops, en een accommodatie voor vergaderingen, recepties en presentaties. Voor meer informatie kijkt u op www.huiskinesis.nl.