Dwayne Kogeldans is helemaal op z'n plek op z'n nieuwe werkplek in Reinier de Graaf Gasthuis. En dat vinden zijn kinderen ook.
Dwayne Kogeldans is helemaal op z'n plek op z'n nieuwe werkplek in Reinier de Graaf Gasthuis. En dat vinden zijn kinderen ook. Foto:

Dwayne Kogeldans (28) dolgelukkig met zijn baan, via Combister, in het Reinier de Graaf Gasthuis

DELFT – Dwayne Kogeldans had jarenlang moeite een baan te vinden. Maar het kwam goed. Mede dankzij Werkse!. Hij werkt nu dagelijks met veel plezier, via Combister, voor de Reinier Haga Groep.

Dwayne is letterlijk en figuurlijk één van de gezichten van een campagne die Werkse! vorige week lanceerde. Hiervoor zijn 21 personen geportretteerd. Hun gezichten prijken op grote posters in de stad. Het betreft mensen uit de doelgroep, maar ook de kaderleden en 'fans van Werkse!'.

Baan maakt verschil
Deze campagne is erop gericht om de naamsbekendheid van Werkse! te vergroten, maar vooral ook het belang van werk onder de aandacht te brengen. Een baan maakt het verschil! Dit jaar en volgend jaar zal er ook voor het thema werk en in het bijzonder Werkse! met trots in de stad zichtbaar worden gemaakt.

Positief
Dwayne is één van de mensen uit de doelgroep die poseerde voor de camera.
De 28-jarige Delftenaar volgde in zijn iets jongere jaren de MBO-opleiding transport en logistiek. "Maar omdat ik geen rijbewijs had, was het lastig in die sector aan werk te komen. Ik bleef positief, ik bleef steeds verder kijken en zoeken en liet me niet afschrikken door afstanden tussen woning en werkplek."
Desondanks kwam hij in de bijstand. "Fijn dat je dit mag ontvangen", vindt Dwayne. "Het was voor mij en mijn gezin handig als levensonderhoud. Maar ik had de motivatie hier zo snel mogelijk vanaf te komen."
Omdat hij in de bijstand zat, kreeg hij vanuit Werkse! een broodnodig steuntje in de rug, zoals sollicitatietrainingen en andere nuttige cursussen. Dwayne kijkt daar met een goed gevoel op terug. "Werkse! heeft me goed geholpen. Geweldig wat voor een hulp ze allemaal geven. Dat gaf me het nodige zelfvertrouwen."

Aanspreekpunt
Het werd nog mooier toen Combister op z'n pad kwam. Hij kon een half jaar geleden, via Combister, aan de slag bij het Reinier de Graaf Gasthuis als front office medewerker. "Ik ben het eerste aanspreekpunt voor de operatiekamer-assistent en neem de operatie-instrumenten in ontvangst en zet ze vervolgens op transport. Een geweldige functie." Hij bevindt zich nu dagelijks in een bijzondere wereld. Een stukje ziekenhuis waar niet iedereen komt.

Schrikken
Hij zag en ziet van alles voorbij komen. Dat was, op zijn tweede dag, even schrikken toen hij van dichtbij met een geamputeerd been werd geconfronteerd. "Maar het went", zegt hij. "Ik vind het geweldig om hier te kunnen werken. Ik ben blij met dit werk en m'n collega's zijn blij met mij. Ik hoop het nog vele jaren te kunnen blijven doen."
Zijn familie is trots. Aan de muur van zijn werkplek hangt een tekening van zijn 6-jarige dochter. "M'n omgeving is ook heel enthousiast. Dat ik op deze manier iets voor patiënten mag betekenen. Dat is altijd mooi. En elke dag is anders. Momenteel haal ik veel voldoening uit m'n werk en m'n gezin. Dat ik nu ook nog op een poster van Werkse! sta, zie ik wel als de kroon op het werk. "