Afbeelding
Foto: PR

René Kluft, Festo, verwerft de Delftse Heldenstatus tijdens De Kracht van Delft 2017

De nieuwe Delftse Held, winnaar van de ondernemersverkiezing 'Delftse ondernemer van het jaar 2017' is René Kluft (Festo). Dat maakte burgemeester Marja van Bijsterveldt en Fabian van der Horst, Rabobank, maandag 20 november bekend tijdens de Kracht van Delft in Theater De Veste. Dit alles onder toeziend oog van een recordaantal bezoekers.

'René is een verbinder die op de achtergrond in staat is om verschillende belangen bij elkaar te brengen. Een mooie winnaar die naadloos aansluit bij het thema van deze editie van De Kracht van Delft: 'Netwerken', aldus Evelien van der Kruit, juryvoorzitter en directeur Delft Marketing.

Publieks- en
ondernemersprijs 2017

De jury werd dit jaar weer geconfronteerd met een stevige uitdaging en koos -op basis van de gestelde criteria rond het thema- drie finalisten. Dit waren: Séphine Laros (Albedo Communicatie), René Kluft (Festo) en Judith Nieuwpoort (Happy KidsCare). Zij maakten allen kans op de publieksprijs, waar Delft via delftverbindt.nl massaal op stemde. Met meer dan de helft van de stemmen sleepte Judith Nieuwpoort de publieksprijs in de wacht. Uiteindelijk werd René Kluft van Festo tot winnaar van de ondernemingsverkiezing uitgeroepen en tot de nieuwe Delftse Held gekroond.

Thema Netwerken
In het gezelschap van portretten van 'Delftse helden' van vorige edities waaronder Remco Koornneef (2016), sprak Jeanne Martens (ondernemer, bestuurder en promovendus aan de VU) ondernemend Delft toe over kansen bij netwerken. Zo kreeg het thema van deze avond verder gestalte naast de ondernemersverkiezing. Na het bekendmaken van de nieuwe Delftse Held werd er tot laat in de avond genetwerkt met de smart-bracelets van Shake-on.

Delft Verbindt - De Kracht van Delft
De Kracht van Delft is een jaarlijks terugkerend evenement voor en door Delftse ondernemers. De ondernemersverkiezing is een belangrijk onderdeel van het evenement, evenals het vergeven van de publieksprijs. Het is de perfecte ontmoetingsplaats voor ondernemend Delft. De Kracht van Delft is een initiatief van Delft Verbindt. Delft Verbindt koppelt de drie grootste jaarlijkse ondernemersbijeenkomsten van Delft (Boerenkool met Bubbels, de Zomerbarbecue en De Kracht van Delft) aan elkaar. Het allerhoogste doel van de initiatiefnemers is een nog scherpere profilering van Delft en verbinding in de stad.