Afbeelding
Foto:

Paul van de Peppel, 55

- Wat bent u momenteel aan het doen aan de Westvest?
"Ik fotografeer de Spoorsingel. Dat doe ik elke week sinds 2008 en ik heb wel 250.000 foto's van het hele project. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ik met al die foto's een boek maak over het verloop van het bouwproject. Ik moet zeggen dat ik tegenwoordig wel vaker met tegenzin m'n fotoronde ga maken. Ik doe dit nu bijna 10 jaar en zeker wanneer het kouder wordt, zoals nu, dan ga ik soms met tegenzin aan de slag. Maar zodra ik iets wil maak ik het ook af. Ik ben nu ook al zo ver."

- Wat een leuk project, heeft u verder deze week nog iets leuks meegemaakt?
"Ik werk bij Archeologie Delft en ik was hier voor mijn werk dus ook vaak te vinden bij de Spoorsingel. We zitten aan de Kluizenaarsbocht nummer 7 en elke maandag en vrijdag komt er een schoolklas bij ons kijken. Op een leuke manier geven we de kinderen dan een educatief kijkje in de wereld van de archeologie. Vandaag kwam er een klein groepje kinderen van de Maurice Maeterlinckschool. Dat zijn kinderen met een beperking, maar ze vonden het geweldig. Ze mochten rondkijken in het depot en nog in wat aarde friemelen."

- Wat is voor u het nieuws van de week?
"Van de week had Marokko zich gekwalificeerd voor het WK-voetbal en in Belgiƫ waren er toen rellen ontstaan. Ook in Den Haag waren opstootjes. Waar gaat het nog om? Het lijkt vaak niet meer om het voetbal te gaan, maar om het relschoppen. Ik kijk zelf tegenwoordig ook liever naar het vrouwenvoetbal. Het Nederlands elftal van de mannen kan toch niet voetballen."