Het hoofd koel in een verhitte markt

Het lijkt niet op te kunnen in de huizenmarkt. Wie het nieuws volgt krijgt de indruk dat kopers bijna rollebollend over straat gaan om het huis van hun dromen te bemachtigen.

"Nou, rollebollend is overdreven", lachen Bart Hendriks en Rens Jeursen van Björnd Makelaardij. "Maar het is waar dat er in bepaalde segmenten van de markt echte schaarste heerst en dan zijn mensen inderdaad bereid veel te doen."

Met beide benen op de grond
Bart en Rens hebben te maken met een steeds hogere vraagprijs en met cliënten die héél graag willen. Een potentieel gevaarlijke combinatie die van hen vraagt het hoofd koel te houden. "Als professional moet je wel met beide benen op de grond blijven staan", vindt Bart. "Onze taak blijft hetzelfde; goed adviseren op reële gronden. Zowel kopers als verkopers." We waarschuwen mensen die fors willen betalen voor de gevolgen, en dat ze bijvoorbeeld echt zelf ook eigen geld moeten meebrengen in zo'n geval", legt Rens uit. "Ons advies is gebaseerd op een jarenlange ervaring van de Delftse woningmarkt. Uiteindelijk beslist de klant natuurlijk zelf. Maar het is onze taak hem zo goed mogelijk van informatie te voorzien."

Alles onder één dak
Dat betekent ook voor het team van Björnd; bijblijven, de markt volgen en onderling overleg. "Dan helpt het enorm dat wij alles onder één dak hebben", benadrukt Bart. "Zelfs hypotheken. We overleggen met onze collega's van verhuur, van het bedrijfsonroerend goed en sparren heel veel samen. En zo kunnen wij ons werk goed blijven doen: los in het pak, met gedegen advies!"

Björnd Makelaardij
Oude Delft 103
2611 BD Delft

Tel. 015-2135139
www.bjornd.nl