Frits Gronsveld speelde prachtig voetbal bij Delfia, keek aanvankelijk zijn ogen uit bij DHC en is nu thuis bij Vitesse Delft. (foto: Roel van Dorsten)
Frits Gronsveld speelde prachtig voetbal bij Delfia, keek aanvankelijk zijn ogen uit bij DHC en is nu thuis bij Vitesse Delft. (foto: Roel van Dorsten) Foto:

Hoe gaat het met Frits Gronsveld?

DELFT - Frits Gronsveld (55) maakte deel uit van het veredelde familie-elftal van Delfia en ging in het kielzog van zijn trainer naar DHC.

Gronsveld meldde zich als tienjarige aan bij Delfia. "We woonden op de Rooseveltlaan en buurjongen Wout Toet voetbalde bij Delfia. Hij vroeg of dat niets voor mij was. Ik fietste er heen en schreef me in. Later volgden mijn broers André, Gerard en Jeroen en werd mijn vader er voorzitter."

- Dat is bijzonder...
"Ja, er verscheen eens een stuk in de Delftsche Courant met een foto van ons vieren. Onze zwager Cock de Booij speelde zelfs ook in dat elftal. Verder speelden we met onder anderen Glenn en Egmond Blinker, Ronald de Vreede, Cock in den Haak, John de Wit en Leo van Beurden. De sfeer was er altijd geweldig."

- Hoe ging het sportief gezien?
"Heel goed. Toen ik op mijn achttiende bij de selectie kwam, werd Chris Kronshorst trainer en ik droom nog weleens van zijn Wiel Coerver-methode. Dat was uniek in die tijd en we speelden fantastisch voetbal voor een derdeklasser, met als hoogtepunt dat we in de finale van de Stad Delft Bokaal DHC in eigen stadion met 3-1 van de mat speelden. Toch werden we nooit kampioen."

- Hoe kwam dat?
"Ik denk dat dat vooral kwam doordat alles vooral op de schoonheid van het voetbal was gericht en minder op het resultaat. Ook hadden we pech. Zo wonnen we in een seizoen de eerste zeven wedstrijden, maar stonden we niet bovenaan. Dat kwam omdat EBOH de Van der Gijppies had lopen."

- Bleef je altijd bij Delfia?
"Chris vertrok naar DHC toen ik 26 was. Ik ben hem gevolgd. Bij Delfia gingen sommige jongens betaald worden en dat zag ik niet zitten. In het begin bij DHC was het aanpoten. Het was een goede groep met Hans Suiker, Marcel Haak, Peter Menheere, Silvano Bellai en Cees Adegeest. In die tijd speelden we onder meer tegen PSV en RKC. Sportief gezien was dat prachtig. Toen ik bij het eerste stopte, heb ik nog een aantal jaar in het vierde gespeeld. Op enig moment waren we het hoogst spelende vierde elftal van Nederland."

- En daarna?
"Toen mijn zoons gingen voetballen, was dat bij Vitesse Delft. Daar ben ik leider geworden en op het veld en in de zaal gaan voetballen, onder anderen met mijn broers. Toen mijn zoon Stef bij Feyenoord ging voetballen, werd het lastig om nog wat bij de club te doen. Ik ben hier vorig seizoen technisch coördinator geweest, maar dat was niet met mijn werk te combineren. Wel ga ik zo vaak mogelijk bij het eerste kijken, omdat mijn zoon Mitchell er speelt."