De klasgenoten van de Paulus Mulo, in 1967.
De klasgenoten van de Paulus Mulo, in 1967. Foto:

Amusant weerzien voor de jongens van de Paulus Mulo

DELFT - Enkele klasgenoten van de vroegere Paulus Mulo, toen gevestigd op de Raam naast het Rietveld, kwamen vorig weekend bijeen voor een reünie.

Vijftig jaar nadat ze bij elkaar in de klas zaten brachten ze weer uren in elkaars gezelschap door. "Terwijl de foto van 50 jaar geleden jongens liet zien die zich in hun puberjaren bevonden, was nu een stel heren aanwezig die of al met pensioen was of bijna met pensioen ging", vertelt Schipluidenaar Aad van Winden, één van de jongens van de Paulus Mulo. "Het werd een 7 uur durende drukke en amusante samenkomst in 't Postkantoor. De conclusie was dat de vijftig jaren waren voorbij gevlogen. De samenkomst was nog veel te kort."
Begin jaren '90 was er al eens een reünie georganiseerd voor alle oud-leerlingen van de school. Toen ontbraken er nogal wat personen. "Uitnodigingen waren toen verstuurd naar de oude schooladressen. Veel woonden daar uiteraard niet meer", weet Van Winden. Dat was dit keer wel anders. De zoektocht naar de jongens uit de derde klas van 1967 verliep voorspoedig en de opkomst was hoog. Van de 23 jongens op de oude foto zijn er drie overleden, waarvan twee in het afgelopen jaar. Twee waren tot hun grote spijt verhinderd en één klasgenoot toonde geen interesse. Eén klasgenoot kon niet worden gelokaliseerd. Een ander is geëmigreerd naar Australië. "Maar we hebben tijdens de reünie verbinding gemaakt met Australië en een amusant gesprek met hem gevoerd", vertelt Van Winden.
De brede opleiding van destijds dertien vakken bleek volgens hem de basis van mooie en heel verschillende carrières. "Verschillenden hadden zich ook sterk internationaal ontwikkeld. Velen herinneren zich hun jaren op de Mulo jaren als indrukwekkend. Het was een drukke en ondernemende klas en er werden dan ook vele ondeugende en ludieke anekdotes opgehaald. Deze zijn nu niet te herhalen, want het zou de jeugd van tegenwoordig maar op ideeën brengen…"

De oud-klasgenoten van de Paulus Mulo, vijftig jaar later, ouder en wijzer, maar weer bij de dezelfde trap van hun oude school.