Peter Rekveldt in de praktijkruimte van Osteopathie Delft, gevestigd aan de Beukenlaan 4h in Delft.
Peter Rekveldt in de praktijkruimte van Osteopathie Delft, gevestigd aan de Beukenlaan 4h in Delft. Foto:

Osteopathie Delft boekt resultaten om trots op te zijn

DELFT – Gaat een lichamelijke klacht na acht tot twaalf weken maar niet over? Dan is het goed eens aan osteopathie te denken, stelt Peter Rekveldt van Osteopathie Delft.

Want in veruit de meeste gevallen zou het lichaam zichzelf in zo'n periode moeten kunnen herstellen. Zeker als het door specialisten wordt behandeld. Toch kampen veel Nederlanders met klachten die maar niet overgaan. Dan komt osteopathie om de hoek kijken. "Ik zeg weleens gekscherend: geef mij de lastige gevallen maar", zegt Peter Rekveldt van Osteopathie Delft. Osteopaten kijken naar het totaalplaatje. "Binnen de bewegingstherapie zijn we een overkoepelend denkorgaan. Bij rug- of nekklachten, kijk ik niet alleen naar de rug en de nek, maar veel meer naar de context van het geheel. Wat zit er achter de klacht?"
Rekveldt werkte jarenlang als fysiotherapeut, maar kwam tot de conclusie dat hij de mensen met klachten beter van dienst kan zijn met osteopathie. Jarenlang verdiepte hij zich erin. En ook nu gaat hij weer een nieuw opleidingstraject in, waarin hij zich nóg meer in de materie en het menselijk lichaam zal gaan verdiepen. "Osteopathen verdiepen zich in het hele lijf", legt hij uit. "Want de ene keer zit het probleem 'm in de organen, dan weer in het zenuwstelsel of de gewrichten en weer een andere keer in de voeding."
Bijzonder is ook zijn specialisatie in het behandelen van baby's en kleine kinderen. "Afgelopen jaren heb ik al heel wat huilbaby's geholpen, of kinderen die problemen hebben met hun reflux." Bij Osteopathie Delft komen verder vooral mensen met chronische klachten aan schouders, knieën en andere gewrichten, pijnklachten in de rug en nek, buikklachten, verteringsproblemen of maagklachten en migraine. Ook in deze categorie boekt Rekveldt resultaten om trots op te zijn. "En als je eenmaal van langdurige klachten is verlost; daar kan een mens enorm van opknappen", weet hij.
In het buitenland, zeker in landen als Duitsland en Frankrijk, is osteopathie al een heel gangbare behandelmethode. Huisartsen verwijzen daar vaak door naar osteopaten. Ook in Nederland gaan we steeds meer deze kant op, merkt Peter Rekveldt. "Osteopathie wordt steeds meer geaccepteerd. Dat is een goede zaak. En steeds meer mensen weten dat we iets anders doen dan fysiotherapeuten en manueel therapeuten. We voegen echt iets toe."
Zie voor meer info www.osteopathie-delft.nl, bel 015 – 213 1993 of mail naar info@osteopathie-delft.nl.