Bij Lijm & Cultuur is komende tijd veel te doen.
Bij Lijm & Cultuur is komende tijd veel te doen. Foto:

Lekker eten en prachtige voorstellingen

Chaos aan de Schie bij Lijm & Cultuur is weer van start gegaan.

De winter was nog nooit zo warm. Je kunt lekker komen eten of je hart ophalen bij verschillende culturele activiteiten. Eet lekker รก la carte of neem een verrassingsmenu. Kies bijvoorbeeld 'op karkas gebraden houtduif', 'knolselderij gegaard in zoutkorst' of 'gebraden wildzwijn filet'. Tip: kom lekker eten en ga dan naar een van de culturele activiteiten, bijvoorbeeld:
Lied van mijn vader, op 17 november om 20.30 uur. Jules de Corte wilde een betere wereld voor iedereen. Zijn talloze liedjes gaan over thema's die ons, ruim 20 jaar na zijn dood, nog steeds bezighouden: milieu, geloof, oorlog en vrede, de commercialisering en verharding van de maatschappij. In 'Lied van mijn vader' brengt Ernst de Corte de liedjes van Jules naar de mensen. Guus Westdorp begeleidt hem op piano. Kaarten kosten 20 euro.
Of de VPRO Tegenlicht Meet Up, 22 november om 20.30 uur. We praten dan met bijzondere gasten en het publiek door over de uitzending 'Hoe duur is natuur' die de zondag daarvoor is uitgezonden. Een intrigerende en inspirerende avond. Toegang is gratis. Op 24 november om 20.30 uur is 'Wie ben je als niemand kijkt'. Soula Notos is een theatermaker, comedian, actrice, en verhalenverteller. In haar avondvullende theatrale solovoorstelling vertelt ze op energieke wijze en met veel zelfspot persoonlijke verhalen over opgroeien met verschillende labels en hoe daarmee om te gaan zonder gek te worden. Kaarten kosten 20 euro. Tijdens Chaos aan de Schie is het restaurant op Lijm & Cultuur op woensdag tot en met zaterdag geopend voor diner vanaf 17.00 uur. Meer info: www.chaosaandeschie.nl en www.lijmencultuur.nl.