Carien Slegtenhorst vind rust en vertrouwen belangrijk.
Carien Slegtenhorst vind rust en vertrouwen belangrijk. Foto: Helga Favier

Praktijk lichaamsgeoriënteerde psychotherapie Ontvouwen

DELFT - Therapie begint altijd met contact, met de veiligheid daarin en in de ruimte. Het werken daaraan en kijken of dat mogelijk is.

Is therapie niet zwaar? "Dat is een vraag die ik soms krijg. Het kan zwaar zijn, als er oud zeer of woede naar boven komt", vertelt Carien Slegtenhorst van de praktijk Ontvouwen, gevestigd aan de Phoenixstraat 66 in Delft. "Maar deze therapievorm kan ook heel speels en onderzoekend zijn. En soms kan het nodig zijn de woede en het verdriet toe te laten voor er een andere emotie naar boven kan komen. Sowieso is elke emotie welkom en is de ene emotie niet 'beter' dan de andere."
"Ik zie mijn therapieruimte als een vrije ruimte waarin zich van alles kan ontvouwen. Vandaar ook de naam van de praktijk", legt Carien Slegtenhorst uit. "Dat begint vaak met gesprekken op de stoelen, maar het kan ook met behulp van ademhalingsoefeningen op de matrassen, waarbij er energie vrij kan komen. Of met behulp van kussentjes, die ingezet kunnen worden als (familie)leden of delen van jezelf. Vaak is er sprake van vastgezette spanning, een verkramping, die zich kan uiten in het ophouden van een masker: 'Zo ben ik nu eenmaal'.
Maar misschien ben je wel veel meer dan dat en ben je nieuwsgierig naar wat er achter dat masker zit, waar je nu nog geen toegang toe hebt."

Praktijk Ontvouwen kan helpen bij klachten als:
-Weinig energie
-Jezelf moeilijk kunnen uiten
-Moeite hebben je te laten (aan)raken
-Je klein houden
-Je opblazen
-Stress
-Het moeilijk vinden om 'nee' te zeggen...
Dit zijn voorbeelden van klachten. Wil je weten of lichaamsgerichte therapie iets voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Carien Slegtenhorst via 06-50860177 of mail naar info@ontvouwen.com.

Massages
"Ook geef ik heerlijke, rustige en toch stevige massages", voegt Carien Slegtenhorst eraan toe. "Dit kan in samenhang met de therapie, maar hoeft nadrukkelijk niet! Je kunt je ook gewoon 'zo maar' lekker laten masseren. Wie weet tot ziens!"