'Ik heb het mijn vader beloofd'

DELFT - DHL maakte tijdens de ALV bekend dat Ruud Galjé verenigingsmanager wordt

- Hoe ging het balletje rollen?
"Ik kom uit een DHL-nest en toen mijn zoons jong waren, heb ik mijn vader beloofd ooit wat bij de club te gaan doen. Toen ze gingen voetballen was dat bij Vitesse Delft, waar ik ook actief werd en later ging ik aan de slag bij Concordia."

- En nu bij DHL...
"Ja, Paul de Bree en Dick van der Boon vroegen me al jaren en dit is een mooi moment. Het is een prachtige club, waar ik in de selectie heb gevoetbald en die de laatste jaren een enorme groei heeft doorgemaakt."
- Wat is je opdracht?
"Die groei in goede banen leiden en de ambities, zowel op prestatief als organisatorisch vlak te verwezenlijken. Ik hoop daar met mijn ervaring en het netwerk dat ik bij Concordia en Vitesse Delft heb opgebouwd mijn steentje bij te dragen. Ik ga beginnen met het doorlichten van de commissies om te kijken of er geen werk dubbel wordt gedaan."

- Voelt dit als thuiskomen?
"Dat deed het altijd als ik hier was. Ik begon hier op mijn twaalfde met voetballen, mijn ouders waren hier actief en mijn broer is via deze club prof geworden. Daarnaast zitten er met René Slegtenhorst, Danny Lukassen en Wout Toet ook vrienden van me."