Afbeelding
Foto:

Bij nacht en ontij

Ten eerste wil ik vanaf deze plek aandacht besteden aan een waanzinnig creatieve, muzikale en inspirerende Delftenaar die veel te vroeg is overleden. Kor van Velzen was een graag geziene gast en ik wil zijn nabestaanden heel veel sterkte wensen met het verwerken van dit immense verlies. Delft gaat hem missen.
Natuurlijk hebben we de afgelopen weken niet stil gezeten. Onlangs is mij door de gemeente gevraagd om een aantal van haar trainees wegwijs te maken in het nachtleven van Delft. Het werd een heel mooie avond, waarbij we onder meer bij Sociëteit Phoenix belandden, waar je je kaplaarzen wel kon gebruiken vanwege alle gemorste drank.
Verder zijn we ook naar Holland zingt Hazes in De Tobbe geweest. Wat was het weer een feest. Helaas zie je daar dat je pas echt wordt gewaardeerd als je er niet meer bent. Ook de Museumnacht voor kinderen was een groot succes. Bij de deelnemende musea, maar ook bij de martelkamer in het Stadhuis stonden de rijen voor de deur. Iets minder succesvol waren in mijn ogen de bandjes bij de voorrondes voor Westerpop in STECK. Het zal voor de jury heel moeilijk worden om daar een beste band uit te halen.
Waar ik wel over te spreken was, was het Internationale Nachtburgemeesterscongres, dat met dank aan sponsoren mogelijk is gemaakt. De rondleidingen, het eten, het vervoer per tuktuk; ik kon voor alles bij enthousiaste Delftse ondernemers terecht. Ook gaat een woord van dank uit naar onze burgemeester, die ondanks dat ze familiedag had ons toch kwam toespreken en de hoffotograaf, die zondagmorgen de cd's met foto's al klaar had. De reacties van de overige Nachtburgemeesters waren enorm lovend. Een deelnemer uit het oosten van het land heeft zelfs een videoreportage gemaakt, die op youtube te zien is als je op 'Partij voor Cultuur' zoekt.
Na het daggedeelte gingen we de stad in en hebben we bij het Cultuurlab een raggaeband gezien. Toen we bij STECK met vier meisjes aan het praten waren die opgeteld bijna jonger waren dan ikzelf, gingen we naar De Kurk voor wat ouder publiek.
Ook de businessclubbijeenkomst bij Ringpass, waar we een dameswedstrijd bekeken en naborrelden was beregezellig. Ook de komende weken is er genoeg te doen. Dat begint op de elfde van de elfde met de verkiezingen van Prins Carnaval. Op 20 november wordt tijdens De Kracht van Delft in Theater de Veste dé Delftse ondernemer van het jaar bekendgemaakt, komt op 25 november Sinterklaas, hopelijk gewoon met zwarte pieten, aan en belooft Lichtjesavond op dinsdag 13 december grootser te worden dan afgelopen jaren.
Rest mij nog om Martin Stoelinga veel kracht toe te wensen in zijn strijd tegen prostaatkanker.