Grand Café Willem van Oranje op de Markt is zeker ook voor Delftenaren een heerlijke plek om te vertoeven.
Grand Café Willem van Oranje op de Markt is zeker ook voor Delftenaren een heerlijke plek om te vertoeven. Foto:

Beleving boven bij Grand Café Willem van Oranje

DELFT – Grand Café Willem van Oranje heeft recent we lunch- en de menukaart vernieuwd. Maar er zijn meerdere redenen om hier eens neer te strijken en te genieten.

De horecagelegenheid van de familie Gillemans ligt prachtig centraal op de Markt. Ten onrechte wordt daarom nog weleens gedacht dat hier vooral toeristen binnenstappen. "Ook veel Delftenaren weten ons goed te vinden", geeft John Gillemans aan. Zijn ouders namen de zaak twintig jaar geleden over. "Tot die tijd heette dit Monopol", weet de 35-jarige horecaondernemer. Nog regelmatig memoreren oude Delftse rotten in Willem van Oranje over die tijd dat ze spijbelden en hun 'vrije' uren doorbrachten in Monopol.
Maar dat was toen – en lang geleden. De tijd stond niet stil. En Grand Café Willem van Oranje is met haar tijd meegegaan. De zaak, die alleen binnen al honderd zitplaatsen telt, is stijlvol ingericht en heeft een kleine maar goede kaart. "Voorheen hadden we een kaart in zeven talen en met vele gerechten", weet John Gillemans. "Maar we kiezen nu meer voor kwaliteit boven kwantiteit. We hebben nu, bijvoorbeeld, een drie gangen keuzemenu voor een hele schappelijke prijs van 19 euro 75." In de keuken wordt gewerkt met verantwoorde en seizoensgebonden lokale producten. "Alles draait tegenwoordig om beleving", vervolgt John Gillemans. "En als je kijkt naar het aanbod op onze nieuwe menukaart, en dat in het geweldige historische decor van de Markt, dan zit je bij ons goed. Tegelijk waarborgen we het huiselijke gevoel. Dat iedereen hier makkelijk binnenstapt en welkom is. Dat doe ik niet alleen, maar dat is iets waar we met het hele team achterstaan. En het is altijd weer geweldig om te zien als Delftenaren hier voor het eerst komen en aangenaam verrast zijn door het lekkere eten en de goede sfeer."