Lex Rutgers, Simone Grooters, Marian Hoogendijk en Ruud Kersbergen (v.l.n.r.) vormen samen met José van Winden de kerngroep die de musicals in Schipluiden organiseert.
Lex Rutgers, Simone Grooters, Marian Hoogendijk en Ruud Kersbergen (v.l.n.r.) vormen samen met José van Winden de kerngroep die de musicals in Schipluiden organiseert. Foto:

Sores in de Super: ook voor
niet-Schipluidenaren een aha-erlebnis

SCHIPLUIDEN – Schipluiden maakt zich op voor een bijzondere musical: Sores in de Super, een AH Erlebnis.

Sores in de Super is een musical over een dag in de supermarkt. En alle rollen zijn vervuld door medewerkers en oud-medewerkers van Albert Heijn Schipluiden. Het idee voor de musical kwam van Henk Haring, die 'zijn' supermarkt in het dorp vorig jaar overdroeg aan René Buckers. Hij benaderde een groep Schipluidenaren die elke twee jaar zelf een musical bedenken, schrijven en produceren.
"We zijn met onze kerngroep toen een avond bij Henk en Wil Haring thuis langs geweest", vertelt Marian Hoogendijk. "Dat werd een avond waarin talloze anekdotes en nostalgische verhalen de revue passeerden." Nu moesten ze daar alleen nog even een musical bij schrijven. "Hartstikke leuk om te doen", zegt Marian. "Tijdens het brainstormen merk je dat dit er iets gaat bloeien. Het wordt steeds verfijnder."
Iedereen stortte zich afgelopen jaar vol overgave op z'n taak. Lex Rutgers schreef veertien unieke liedjes, Marian schreef daar samen met hem de teksten bij. Haar man Ruud Kersbergen stortte zich op het decor en alle decorstukken en kluste zich drie slagen in de rondte. José van Winden schreef het script, die de (oud-)Albert Heijn-medewerkers in hun hoofd stampten. Simone Grooters deed de regie. En elke zondagavond kwam iedereen bijeen in het clubgebouw van de scouting om te repeteren.
Zeker vijftig liefhebbers staken er ongelofelijk veel tijd in. En ze vonden het geweldig om te doen. "Je zag afgelopen maanden iets groeien", zegt Marian. "Iedereen is enthousiast. De musical leeft in het dorp." Ruud Kersbergen: "Het is natuurlijk ook de lol om zoiets te organiseren en te doen. Minstens zo leuk als het eindresultaat." Hij en de andere leden van de kerngroep organiseerden al meerdere musicals. "Wat ik dit keer heel verrassend vond, is dat de medewerkers van Albert Heijn helemaal geen musicalervaring hebben, maar het hartstikke goed doen. Ze denken ook goed mee. Zo bemoeien ze zich zelfs met het decor." Het stuk ademt een Schipluidense sfeer, geven Ruud en Marian aan. "Met ook meerdere inside-jokes voor Schipluidenaren", zegt Ruud. Maar, voegt Marian eraan toe: "Dit stuk verdient een groter publiek. Het gaat over een dag in de supermarkt. Heel herkenbaar. Er zit een liefdeslijn in en de nummers en de muziek zijn echt goed. Het is rap, rock, een ballade, van alles. "
De voorstellingen zijn zaterdag 11 november om 16.00 uur, 19.30 uur en 21.30 uur en op zondag om 16.00 uur in de Dorpshoeve in Schipluiden. Kaarten kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn Schipluiden.