Het team van Idenburg Car Solutions in de werkplaats.
Het team van Idenburg Car Solutions in de werkplaats. Foto:

Het is weer wintertijd bij Idenburg Car Solutions

DELFT – De winterse omstandigheden zitten er weer aan te komen. Dat betekent dat het gevaarlijker kan worden op de weg. Sneeuw, regen, natte bladeren op de weg. Allemaal omstandigheden waardoor je met de auto in een slip kunt raken.


Idenburg Car Solutions is een betrouwbaar bedrijf als het gaat om winterse veiligheid. Dit bedrijf is namelijk onder meer gespecialiseerd in de wissel van zomer- naar winterbanden. Zeker als de temperatuur laag is, is het niet verstandig om zomerbanden onder de auto te hebben.
Stelregel
De stelregel van bandenspecialist Ron is duidelijk. "Ja, je kunt het eigenlijk heel makkelijk onthouden", zegt Ron. "Zomerbanden zijn onder de 7 graden Celsius harder, waarmee de remweg wordt verlengd. Winterbanden worden onder de 7 graden zachter, waardoor de remweg korter wordt. Dat is natuurlijk heel belangrijk. De remweg moet zo kort mogelijk zijn om een aanrijding of botsing te voorkomen."
Winterbanden zijn gemaakt van rubber dat zich aanpast aan koude temperaturen en hebben een ander profiel. Op die manier blijf je een goede grip op de weg houden en is de remweg korter.

Niet-verplicht
In tegenstelling tot diverse andere landen in Europa, zijn winterbanden nog niet verplicht in Nederland. Toch is het heel verstandig om in deze periode van het jaar voor winterbanden te kiezen. "Het is in elk geval belangrijk om er niet te lang mee te wachten. Soms is er namelijk maar een beperkte hoeveelheid winterbanden aanwezig."

Winterbanden-actie
Bij Idenburg Car Solutions geldt nu een mooie actie: vier winterbanden halen is drie betalen. "Doe het, want andere soorten dan winterbanden gaan snel uitharden en scheuren, met alle gevolgen van dien. Kom langs in de werkplaats en wees er op tijd bij!"

Idenburg Car Solutions
Schieweg 81
2627 AT Delft
(015) 257 16 70
www.idenburgcarsolutions.nl







Idenburg Car Solutions
Schieweg 81
2627 AT Delft
(015) 257 16 70
www.idenburgcarsolutions.nl