Siebe Schell heeft het uitstekend naar zijn zin bij DSVP.
Siebe Schell heeft het uitstekend naar zijn zin bij DSVP. "Je merkt hier aan alles dat het damesvoetbal serieus wordt genomen en er niet bij hangt." (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Siebe Schell wil het beste uit de DSVP-dames halen

PIJNACKER - De damesafdeling van DSVP groeit en bloeit. Het vlaggenschip van de Pijnackernaren staat sinds dit seizoen onder leiding van trainer Siebe Schell.

De 33-jarige oefenmeester kwam over van RKAVV, waar hij afgelopen seizoen voor het eerst een dameselftal onder zijn hoede had. "Dat ik bij de dames terechtkwam, was eigenlijk geheel toevallig. De afgelopen jaren trainde ik bij RKAVV verschillende jeugdelftallen en het niveau waarop die jongens speelden, vereiste dat ik drie avonden in de week en de zaterdag op de club was. Ik deed het met veel plezier, maar door gezinsuitbreiding kwamen er andere prioriteiten. Ik gaf aan twee avonden beschikbaar te zijn, waardoor de club me niet als hoofdtrainer van een jeugdelftal aan wilde stellen. Wel was er een vacature bij de dames, daar ben ik blanco ingestapt."
En dat beviel. "Want het niveau was prima en ook de instelling was hartstikke goed. Ik had het er prima naar mijn zin, maar merkte wel dat de nadruk binnen de club vooral op de herentak lag. Daarnaast gaan we naar Pijnacker verhuizen en vind ik het fijn om na de wedstrijd te blijven hangen en een biertje te drinken. Dan is het handig als je op de fiets naar de club kan. Toen ik zag dat er een vacature was bij DSVP, heb ik meteen gesolliciteerd."

'ER IS HEEL VEEL POTENTIEEL'
En met succes, want Schell werd aangesteld. De eerste maanden zijn prima bevallen. "DSVP is een prachtige club met een dorpskarakter. Het is prachtig om te zien hoeveel enthousiaste vrijwilligers hier willen meedenken en meehelpen. Daarnaast heeft de club de grootste damestak in district west 2 en zodoende is er heel veel potentieel. Bovendien merk je dat de damestak binnen de vereniging zeer serieus wordt genomen en er niet bijhangt. Daardoor zijn de voorwaarden om hier te werken uitstekend."
Dat blijkt wel uit het feit dat er een beleidsplan lag en dat er binnen de club al goed werd nagedacht over hoe de dames naar een hoger plan te tillen. "Zo heeft de club bijvoorbeeld ingesteld om met beloftenteams te spelen, zodat jonge speelsters alvast de weerstand van wat oudere tegenspeelsters kunnen ervaren. Dit initiatief is zelfs door de KNVB overgenomen. Ook spelen de betere meisjeselftallen tegen jongens en wordt in de jeugd gewerkt met bijna alleen maar gediplomeerde trainers. Degenen die nog geen diploma hebben, worden door de club gesteund om dit te behalen. Daarnaast zijn ook de faciliteiten en randvoorwaarden zeer goed. Kortom, je merkt aan alles dat de dames binnen de vereniging serieus worden genomen."

'WE ZIJN OP DE GOEDE WEG'
Met het aanstellen van Schell beoogt de club een promotie naar de eerste klasse. "Maar daar is geen deadline aan verbonden. Het is de bedoeling dat we het potentieel dat in de vereniging zeker aanwezig is, ten volle weten te benutten. Als je naar het voetbal kijkt, zijn we zeker op de goede weg, al blijven de punten vooralsnog uit. Voor dit seizoen is de doelstelling vooral bij de onderste plaatsen uit de buurt te blijven en op termijn hopen we profijt te hebben van de jeugdopleiding. Daar hoop ik zelf ook deel van uit te maken, want het is wel mijn intentie om de vruchten te plukken van wat we nu aan het opbouwen zijn."
Afgelopen zaterdag werd tegen de dames van RKAVV het eerste punt in vijf wedstrijden behaald. "Het was een bijzondere wedstrijd, omdat ik hen heel goed ken en zij mij ook. Ik heb nog best veel contact met die meiden, dus het was bijzonder. Maar ook nu werd het 4-4 en konden we de wedstrijd niet in ons voordeel kunnen beslissen. Ik had het er nog met Rob Kaptein, de trainer van vorig seizoen, over. Hij zei: 'Jullie hebben nu een punt, maar gezien het spel hadden het er zo negen kunnen zijn.' Ik kon me daarin vinden."