Ed Hoogendijk bekijkt de poster met de tekst: Mariage blijft, waar staat de 'B' voor?
Ed Hoogendijk bekijkt de poster met de tekst: Mariage blijft, waar staat de 'B' voor? Foto:

'Het wordt prachtig'

DELFT - Ed en Miranda Hoogendijk en hun team openen begin december hun nieuwe restaurant aan de Hippolytusbuurt. "Ik ben blij dat we weer kunnen beginnen."

Een grote brand legde zijn zaken, Bistro de Pijpenla en Restaurant Le Mariage, op 19 maart in de as. "Dat heeft ons pijn gedaan. Het was emotioneel best pittig. Maar ik wil het daar niet meer over hebben", haast Ed Hoogendijk zich te zeggen.
Ed en Miranda Hoogendijk en hun team kijken weer vooruit. In het restaurant wordt nu weer keihard geklust om alles klaar te krijgen voor de grote opening, volgende maand. "We gaan met de nieuwe zaak, die vijftig zitplaatsen telt, terug naar de basis. Vanuit daar gaan we onze gasten op en top verwennen. We gaan weer knallen." De zaak krijgt een compleet nieuwe inrichting en een nieuwe naam. 'Le Mariage' blijft gehanteerd, maar daar wordt iets met de letter B aan toegevoegd, houdt Hoogendijk het nog even geheimzinnig. "Dat maken we 20 november bekend. Vanaf dan kan weer worden gereserveerd. Wie benieuwd is waar de B voor staat, moet de Facebook van Pijpenla/Mariage en Delft op Zondag in de gaten houden." Wat hij wel kan verklappen: "Het wordt prachtig en heel bijzonder. We krijgen een menukaart zoals die er in Delft nog niet is. Want zoals met alles wat ik doe, wil ik wél vernieuwend zijn."