Nieuwbouwplan Van der Goesstraat en Van Schuijlenburchstraat

DELFT - De Raad van Commissarissen van woningcorporatie Vidomes stemde onlangs in met het investeringsbesluit voor het voorlopige nieuwbouwplan van woningen aan de Van der Goesstraat en Van Schuijlenburchstraat. In juni nam Vidomes al een sloopbesluit voor de bestaande woningen. De huidige 86 maisonnettewoningen maken plaats voor verschillende typen sociale huurwoningen: eengezinswoningen en appartementen met 2 tot 5 kamers. Vidomes bouwt ongeveer 90 woningen.
Het voorlopige nieuwbouwplan is een samenwerking tussen Vidomes, de gemeente Delft, VD+M architecten en de aannemer. Tijdens de inloopbijeenkomst in wijkcentrum 'De Parel' op 23 oktober deelde Vidomes het nieuwbouwplan met de huidige bewoners. De volgende dag konden omwonenden kennis nemen van het plan. Hier waren - naast Vidomes - ook de gemeente Delft, de architect en de aannemer aanwezig voor een toelichting. Er kwamen volgens Vidomes overwegend positieve reacties op het plan; de meeste aanwezigen zijn blij met de nieuwe woningen in de wijk.
Het nieuwbouwplan is nog niet definitief; eerst moeten de ruimtelijke procedures worden doorlopen. Bij deze procedures hoort ook het goed informeren van alle betrokkenen. Vidomes houdt de bewoners en omwonenden op de hoogte met nieuwsbrieven. De volgende formele stap richting omwonenden en buurt is een informatiebijeenkomst van de gemeente. Die is naar verwachting rond de zomer van 2018, zodra de omgevingsvergunning en het bestemmingsplan ter inzage liggen.
De huidige bewoners verhuizen in de periode november 2017 tot november 2018. Met een voorrangsverklaring krijgen ze voorrang op andere woningzoekenden in de regio Haaglanden. Na afronding van de ruimtelijke procedures start de sloop dan rond de zomer van 2019.