Burgemeester Marja van Bijsterveldt in gesprek, na de officiële lancering van het hooglerarenplatform in Museum Prinsenhof Delft.
Burgemeester Marja van Bijsterveldt in gesprek, na de officiële lancering van het hooglerarenplatform in Museum Prinsenhof Delft. Foto:

Ook Delft heeft nu een hooglerarenplatform

DELFT – In navolging van de universiteitssteden Cambridge en Leiden heeft ook Delft sinds deze week een hooglerarenplatform.

Met dit platform wil Delft zich nog meer profileren als wetenschappelijke congresstad. Het platform is een initiatief van het Delft Convention Bureau, onderdeel van Delft Marketing. De lancering van het hooglerarenplatform Legatus Delft was afgelopen woensdag in Museum Prinsenhof Delft. "Delft behoort met de universiteit tot de top van de wetenschappelijke wereld", zei burgemeester Van Bijsterveldt. "Ik ben trots op deze kennisstad en ook trots op de geschiedenis van de stad die al eeuwen sterk verbonden is met de ontwikkeling van kennis en wetenschap. Met de hoogleraren als ambassadeur kunnen we ons nog meer profileren als congresstad. Congressen versterken het imago van onze stad als kennisstad en versterken de economie."
Karel Luyben, Rector Magnificus, refereert aan de voordelen van het lidmaatschap voor de hoogleraren zelf: "Het biedt een sterk platform dat tot waardevolle netwerkkansen en samenwerkingen kan leiden waardoor het intellectueel kapitaal van de stad verder ontwikkeld kan worden. Delft is de stad van innovatie waardoor we interessante bedrijven aan ons binden en heeft met Yes Delft de grootste Europese incubator in huis. Daar liggen kansen voor alle betrokken partijen in Legatus Delft."