'De Huisbewaarder': dinsdag te zien in Delft. (foto: Sanne Peper)
'De Huisbewaarder': dinsdag te zien in Delft. (foto: Sanne Peper) Foto: Sanne Peper

René van 't Hof te zien spelen is een groot feest

In Theater de Veste is aanstaande dinsdag is de voorstelling 'De Huisbewaarder' te zien. Dit is een nieuwe voorstelling van de talentvolle regisseur Paul Knieriem, gespeeld door fantastische acteurs.

'De Huisbewaarder' vertelt het verhaal van de broers Aston en Mick. Op een dag neemt Aston, tot ongenoegen van Mick, een onbekende zwerver mee. De onberekenbare landloper Davies neemt zijn intrek in het huis en daarmee in het leven en de relatie van Aston en Mick. Dat leidt tot zowel beklemmende als komische momenten. Het stuk betekende de doorbraak voor Harold Pinter als toneelschrijver.

Grote rol
Een grote rol is weggelegd voor acteur René van 't Hof. Velen zullen hem kennen van zijn rol in Flodder, maar wie hem ooit op toneel zag spelen weet wat voor een feest dat is. René zegt over zijn rol: "Ik moest echt een berg over, maar dat is goed. Zodra ik iets moet bevechten, ben ik op mijn best. Deze rol is echt een nieuwe stap op mijn oude dag."
Vrij Nederland was lovend over de voorstelling. Het blad schreef: 'Knieriem zien is kijken naar toekomstig prijzenmateriaal.'

Hoge ogen
Regisseur Paul Knieriem gooide landelijk hoge ogen met zijn vorige voorstelling 'Troje Trilogie'. Deze voorstelling werd door het publiek van Theater de Veste uitgeroepen tot de beste van vorig seizoen. De prijs – De Delftse Kijker – wordt na afloop van 'De Huisbewaarder' uitgereikt aan Knieriem en collega's. Zie voor meer informatie de website www.theaterdeveste.nl.