De leerlingen van de Delftsche Schoolvereeniging zamelden heel wat lege flessen in. Liggend, vooraan, Olivia en Norelle.
De leerlingen van de Delftsche Schoolvereeniging zamelden heel wat lege flessen in. Liggend, vooraan, Olivia en Norelle. Foto:

'Super-buurmeisjes' komen in actie voor
Kdc AandachtsLab

DELFT - Olivia en Norelle zijn twee buurmeisjes van Suus: een 10-jarige Delftse die Ernstig Meervoudig Gehandicapt is.

Haar moeder Maud is een Kinderdagcentrum (KDC AandachtsLab) aan het oprichten speciaal voor kinderen zoals Suus. Bij KDC AandachtsLab krijgen de kinderen 'zorg op maat', gericht op ontwikkelen. Zodat de kinderen náást de intensieve zorg ook de kans krijgen om stapjes in hun ontwikkeling te maken. Stapjes die ontzettend belangrijk zijn en een positieve invloed hebben op de kwaliteit van hun leven.
KDC AandachtsLab opent haar deuren waarschijnlijk in april 2018, maar daar is veel geld voor nodig. Speciaal daarom hebben Olivia en Norelle met hun klasgenootjes uit de groepen 8 van de Delftsche School Vereeniging flessen ingezameld.
Iedereen hielp mee. Ook andere buren uit de straat en het voetbalteam van Olivia zamelden flessen in. Vorige week vrijdag hebben ze de 330 ingezamelde flessen ingeleverd bij de Albert Heijn W.H. van Leeuwenlaan, waar KDC AandachtsLab in de maand september het goede doel van de statiegeld bonnen actie was.
"Heel bijzonder dat meiden van op deze leeftijd ook aandacht hebben voor kinderen die vanwege hun handicap niet naar een reguliere school kunnen, maar wil graag dingen willen leren", reageert Maud Halkes. "Echt super-buurmeisjes." De acties leverden uiteindelijk 729 euro en 5 cent op voor het goede doel. Dit was het totaal van de flessenactie van de buurmeisjes, de bonnetjes die klanten van Albert Heijn doneerden èn 5 euro van de oma van Olivia, die nooit frisdrank drinkt, maar wel graag iets wilde bijdragen. "Super lief!", vindt Maud Halkes.

Suus (centraal) en haar buurmeisjes, die een actie bedachten voor KDC Aandachtslab.