Afbeelding
Foto:

Lenie van de Bosch, 61

- Wat bent u hier in de Choorstraat aan het doen?
"Ik had net een EHBO-cursus en ben nog even vlug wat boodschappen aan het doen. Ik heb een heel druk programma vandaag, want ik moet dit weekend werken en dan houd je voor andere dingen weinig tijd over. Misschien kan ik straks thuis nog wat rommelen aan het huishouden, hoort erbij hè. Alles went behalve een vent."

- Heeft u nog iets meegemaakt deze week?
"Ja zeker. Ik ben zwemonderwijzeres en de kinderen die ik les geef hebben van de week hun A-diploma gehaald. Dan is het zo grappig om te zien hoe kinderen verschillend met iets omgaan. De een vindt het bijvoorbeeld onwijs spannend om nu voor zijn B-diploma te oefenen, terwijl de ander mij wel even uitlegt hoe het allemaal moet. Ook geef ik zwemaerobics aan ouderen. De oudste is wel 88, maar doet altijd actief mee. Dat vind ik onwijs gaaf, maar ook grappig. Die oudjes zijn ontzettend bijdehand. Ze klagen over van alles tijdens de koffie want: dit en dat is niet goed. Wel altijd heel gezellig."

- Wat is voor u het nieuws van de week?
"Dat vandaag Eberhardt van der Laan is overleden, de burgemeester van Amsterdam. Een goudeerlijke vent en ook nog zo jong. Verder dat Minister Hennis van Defensie is afgetreden. Het is natuurlijk verschrikkelijk dat zo een ongeluk twee mensenlevens kost. Mijn zoon zit ook in het leger, en je moet er niet aan denken. Maar of ik het terecht vindt dat zij moest aftreden? Dat vind ik heel lastig te zeggen. Maar er is in elk geval altijd maar één de zondebok, dat is met alles zo. Maar waar twee kijven, daar hebben twee schuld."