Delft Junior Bigband is een bigband voor jong muzikaal talent.
Delft Junior Bigband is een bigband voor jong muzikaal talent. Foto:

Internationaal muziek- en dansweekend

Het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 oktober kun je Spaans en Deens horen bij De VAK, centrum voor de kunsten in Delft, aan de Westvest.

VAK-docent Flamenco Everdine de Vreede, 'La Gitana', organiseert dan een Flamenco dans-, & Fiëstaweekend met de Spaanse danseres Manuela Ríos. De Delft Junior Bigband - onder leiding van VAK-docent saxofoon Søren Ballegaard - geeft samen met een jeugdbigband uit Denemarken zaterdag 14 oktober van 15.30 tot 17.00 uur een dubbelconcert. De toegang is gratis.

Flamenco weekend
Manuela Ríos is een prachtige flamencodanseres uit Sevilla. Zij geeft de tweedaagse workshop in De VAK, Westvest 9 in Delft. Aanmelden voor beginners met 1 jaar ervaring kan nog steeds. Op zaterdagavond 14 oktober vindt een gezellig feestje plaats in Grand Café Verderop, waar Manuela ook zal dansen. Neem je gitaar mee en speel gezellig voor de dames en heren die graag een Sevillanas dansen. Neem ook dansschoenen mee en kom in vol ornaat - als je wilt, het is niet verplicht. De toegang is 12 euro 50 euro inclusief een bordje tapas. De tweedaagse workshop kost 80 euro.

Interesse?
Interesse in Flamenco dansen of in een bigband spelen? Kijk op de website www.vak-delft.nl voor meer informatie. Het is hier tevens mogelijk je direct in te schrijven. Vraag bij twijfel een proefles aan.
Kijk ook op www.everdine.nl voor meer informatie over het Spaanse Flamenco weekend of op www.delftjuniorbigband.nl voor meer informatie het Nederlands/Deense Bigband concert.