De MuseumShop bij de Botanische Tuin.
De MuseumShop bij de Botanische Tuin. Foto:

Veel moois in Botanische Tuin en MuseumShop

De 100-jarige Botanische Tuin viert feest. Het eeuwfeest gaat gepaard met enkele exposities.

In de Oranjerie is de boeiende expositie '100 jaar Botanische Tuin'. Ook te zien: 'Kroonjuwelen van Botanische Tuin TU Delft' en de kunsttentoonstelling 'Plantech Reflection'. In de herfst is de prachtige Botanische Tuin sowieso een wandeling waard.
Bij de tuin vinden bezoekers de kleurrijke MuseumShop, waar 135 verschillende cadeautjes voor elke leeftijd te vinden zijn. En ook met een kleine beurs kun je hier een geweldig cadeautje scoren. Denk hierbij aan robotjes, natuurpuzzels, voederhuisjes, Keltische hand geblazen heksenballen, shawls met natuurprints, tasjes of houten kettingen. Nieuw in de collectie: uilen, spechten, kuikens, poezen, teckels, hanen en kippen. Geïnteresseerden kunnen eventueel gratis een stukje berkenhout krijgen om de wijze uil op te schroeven. Verder verkrijgbaar: spannende kinderboekjes met Woebie ontdekt muziek, Vincent van Gogh, en spoken.Een aanrader is zeker: Het groene laboratorium 'Honderd Botanische Tuin TU Delft' door Trudy van der Wees. Rijk geïllustreerd en een interessant beschreven geschiedenis van de unieke TU Delftse Hortus. Iets gekocht? De vrijwilligers van de MuseumShop nemen de tijd om de cadeautjes verrassend in te pakken.
Kinderen zijn verder altijd welkom om de speurtocht te ondernemen, waar natuurlijk een prijsje aan is verbonden.

Openingstijden
Openingstijden: maandag van 12.00 uur tot 16.30 uur, dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 16.30 uur. Meer weten? Bel naar 015 - 278 56 96.