Glenn Weisz en zijn studenten gingen eerder dit op stap in Buitenhof. Hun bezoek leidde tot meerdere plannen.
Glenn Weisz en zijn studenten gingen eerder dit op stap in Buitenhof. Hun bezoek leidde tot meerdere plannen. Foto:

Aandachtsbuurt Buitenhof in de aandacht

DELFT – Aandachtswijk de Buitenhof staat volop in de aandacht. Dat is ook woensdag 11 oktober in TOP Delft het geval. Hier worden enkele initiatieven in deze buurt belicht.

Door meerdere personen en organisaties worden plannen voor Buitenhof gemaakt en uitgevoerd. Kees Huisman vertelt woensdag bijvoorbeeld over hoe het gaat met de Communityschool de Horizon in de Buitenhof. "De kinderen uit de aandachtsbuurten van de wijk Buitenhof hebben meer nodig om hun schoolcarrière goed te doorlopen en tot optimale ontwikkeling en ontplooiing te komen", legt Huisman uit. "Door meer samenhang in onderwijs en aanbod voor kinderen en ouders in de Buitenhof te realiseren, willen wij de ontwikkelkansen van de kinderen vergroten. Community School De Horizon is het middel waarmee wij dat gaan realiseren."
Glenn Weisz van de Stichting Canidream vertelt over het programma talentontwikkeling voor kwetsbare jongeren uit de wijk. Studenten vertellen in TOP over hun initiatieven die in het kader van een project leiderschapsontwikkeling bij de TU zijn ontwikkeld en over het project Techniekonderwijs aan de Horizon. Wethouder De Prez zal bezoekers bijpraten over hoe deze initiatieven passen in het integrale fysieke en sociale programma van De Buitenhof.
Jan Bloemberg, bestuurslid TOP, geeft aan dat in Delft heel veel gebeurt. "Door vrijwilligersorganisaties in de buurten en wijken, maar ook door studentenorganisaties", vertelt Bloemberg. "Wij willen deze stadsmakers het podium bieden om hun initiatieven te presenteren. Het doel is dat deze stadsmakers leren van reacties en het netwerk rondom hun initiatief versterken. Anderzijds kunnen anderen in de wijk of uit andere wijken ook hiervan leren?"
De avond begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Meer info: www.topdelft.nl.