Afbeelding
Foto:

DELFT – Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van 12 oktober 1987. Delft op Zondag pakt op de voorpagina groot uit met het nieuws dat Christy is verkozen tot Miss Delft op Zondag 1997. Dat gebeurde tijdens een 'een zinderende finaleavond' in Grand Café Sebastiaansbrug, waar nog elf andere missen streden om deze prestigieuze titel. Christy had niet verwacht te winnen, vertelt ze. Ze schatte haar kansen op 1/12de. Moppentapper Jeroen Smits praatte de avond aan elkaar. Muziek kwam van zanger Lorenzo. Vanwege een technische storing aan de rotatiepers is het die week helaas niet gelukt de voorpagina in kleur af te drukken.
Peter en Marijke Kalf hebben het partycentrum De Gaech aan de Mozartlaan overgenomen.
Al weken vertellen lezers trots over hun zonnebloemen. Onder het kopje 'Zonnebloemen blijven b(l)oeien' gebeurt dat ook nu weer. Een lezer vertelt hoe ze één zaadje in de grond had gedaan en er een zonnebloemen met 23 bloemen voor terugkreeg. Misschien wel omdat ze in de Tuinstraat woont.
Een zak van 300 gram Crispy Chips kostte 2 gulden 79, voor de Tournuren nr 1650 van de collectie Zandstra schaatsen moest 210 gulden woorden neergelegd.