Op 27 september waren de heer en mevrouw Bleije 60 jaar getrouwd. Locoburgemeester Ferrie Förster bezocht het echtpaar.
Op 27 september waren de heer en mevrouw Bleije 60 jaar getrouwd. Locoburgemeester Ferrie Förster bezocht het echtpaar. Foto:

Klant Contact Centrum

Tegemoetkoming Woonlasten Kamerhuurders (TWK) 2017

Huurt u een onzelfstandige woonruimte in Delft, bijvoorbeeld een kamer in een studentenhuis? En kunt u geen kwijtschelding van de gemeentelijke heffingen (rioolafvoerrecht en afvalstoffenheffing) aanvragen, omdat deze in de huur of servicekosten zijn opgenomen? Dan is er speciaal voor u de Tegemoetkoming Woonlasten Kamerhuurders (TWK).

Om voor de TWK in aanmerking te komen, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen:

•         u huurt een onzelfstandige wooneenheid in Delft (een woning waar u met uw medebewoners bijvoorbeeld keuken, toilet en douche deelt);

•         u heeft een minimuminkomen en een beperkt eigen vermogen;

•         de gemeentelijke heffingen worden doorberekend in de huur (in huurspecificaties aangegeven).

De tegemoetkoming kan oplopen tot € 135,-. Tot uiterlijk 31 december 2017 kunt u online een aanvraag indienen voor 2017. Ga hiervoor naar www.delft.nl en zoek op 'twk'. Hier leest u meer over de voorwaarden en welke bewijsstukken u nodig heeft voor het indienen van een aanvraag.

| Stationsplein 1 | alleen op afspraak, via www.delft.nl/afspraak of tel. 14015 | actuele openingstijden vindt u op www.delft.nl. U kunt bij het KCC alleen per pin betalen.

Jubilea

Op 27 september waren de heer en mevrouw Bleije 60 jaar getrouwd. Locoburgemeester Ferrie Förster bezocht het echtpaar.

Werkzaamheden

Binnenstad

Koornmarkt: op 10 oktober is de Koornmarkt dicht voor verkeer ter hoogte van huisnummer 45. Er zijn dan werkzaamheden aan kabels en leidingen.

Molslaan: op 11 oktober is de rijbaan vanwege werkzaamheden versmald ter hoogte van huisnummer 121. Auto's kunnen blijven passeren.

Nieuwe Plantage: van 9 oktober tot en met 13 november zijn er werkzaamheden aan de Nieuwe Plantage. Tijdens de eerste 2 weken is er een stremming ter hoogte van de werkplek. In de derde en vierde week zijn op de werkplek enkele parkeerplakken niet beschikbaar.

Phoenixstraat: tot en met 10 juli 2018 wordt de trambaan verlegd en de Phoenixstraat definitief ingericht. De werkzaamheden vinden plaats zonder stremmingen voor het verkeer.

Phoenixstraat / Binnenwatersloot: tot en met 24 november wordt het tramspoor aangesloten op de definitieve locatie. Bestemmingsverkeer voor de Binnenwatersloot en Westvest kan deze straten alleen via de noordzijde bereiken. Bij de Binnenwatersloot is alleen ingaand verkeer mogelijk. Verkeer richting Zuidwal rijdt via de Binnenwatersloot en Oude Delft.

Trompetstraat: tot en met 22 december zijn er werkzaamheden aan kabels en leidingen en is de straat dicht voor gemotoriseerd verkeer.

Spoorzone

De nieuwe noord-zuidroute is geopend. Deze route loopt van de Phoenixstraat via de Coenderstraat en de Nieuwe Gracht naar de Westlandseweg en omgekeerd. De Westvest is doodlopend, autoverkeer kan keren aan het einde van de straat aan de kant van de Zuidwal. De Spoorsingel is vanaf de Phoenixstraat alleen nog bereikbaar vanaf de westelijke rijbaan.

In de komende periode wordt er op de Phoenixstraat en de Spoorsingel gefaseerd gewerkt, waardoor de bereikbaarheid voor het bestemmingsverkeer per fase verandert.

Tanthof

Bikolaan: tot en met 9 oktober zijn er werkzaamheden aan de weg. Overdag is de rijbaan versmald, buiten werktijd is de rijbaan volledig beschikbaar.

Buitenhofdreef / Sadatweg: tot en met 3 november zijn er werkzaamheden aan de tram- en busbaan. Verkeer kan dan niet vanaf de Sadatweg naar de Buitenhofdreef rijden. De verbinding Derde Werelddreef-Sadatweg is ook dicht.

Togostraat: tot en met 13 oktober zijn er werkzaamheden aan de bestrating. Op de plek waar wordt gewerkt is geen verkeer mogelijk. Woningen blijven bereikbaar.

Voordijkshoorn

Prinses Beatrixlaan / De Kringloop: tot en met 13 oktober wordt de brug vervangen tussen het fietspad langs de Prinses Beatrixlaan en de Kringloop. De brug is dan dicht voor fietsers en voetgangers.

Vrijenban

Groenlandselaan: tot en met 11 oktober is de Groenlandselaan afgesloten voor verkeer vanwege werkzaamheden aan kabels en leidingen.

Surinamestraat: tot en met 13 november zijn er werkzaamheden aan de Surinamestraat. Tijdens de eerste 2 weken is er een stremming ter hoogte van de werkplek. In de derde week geldt er een parkeerverbod op de plek waar wordt gewerkt.

Vermeerstraat: tot en met 20 december worden er kabels en leidingen gelegd. Tijdens een deel van de werkzaamheden is de Vermeerstraat dicht voor verkeer.

Vrijenbanselaan: tot en met 10 oktober zijn er werkzaamheden aan de trambaan op het deel van de Nieuwe Plantage tot en met de Reineveldbrug. Tijdens het werk is op de brug is versmalde rijstrook per richting aanwezig.

Wippolder en Schieoevers

Leeghwaterstraat: tot eind 2017 wordt de riolering vervangen en wordt de straat heringericht als fietsstraat. Het deel waar wordt gewerkt is afgesloten voor doorgaand verkeer.

Sint Sebastiaansbrug

De Sint Sebastiaansbrug is afgesloten voor zwaar verkeer (hoger dan 2,5 meter of zwaarder dan 5 ton). Zwaar verkeer wordt omgeleid:vanaf de A13 (vanuit Amsterdam/Leiden) via de Vrijenbanselaan, Broekmolenweg en Wateringsevest.vanaf de A13 (vanuit Rotterdam) via de Kruithuisweg/N470, Prinses Beatrixlaan, Westlandseweg en Zuidwal

Automobilisten, fietsers, voetgangers en invalidenvoertuigen kunnen wel gebruikmaken van de brug.

Zuideinde: tot en met 13 oktober zijn er werkzaamheden aan kabels en leidingen. Verkeer kan passeren en woningen blijven bereikbaar.

Bestemmingsplannen

VOORBEREIDINGSBESLUIT TECHNOPOLIS

De gemeenteraad van Delft heeft in zijn vergadering van 28 september 2017 besloten dat er een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het gebied Technopolis. Het gebied heeft de volgende grenzen:

•         aan de noordzijde: de sportvelden en het bestaande bedrijventerrein langs de Kruithuisweg;

•         aan de oostzijde: de rijksweg A13;

•         aan de westzijde: de Rotterdamseweg;

•         aan de zuidzijde: het hart van de Karitaatmolensloot.

Het plangebied van het bestemmingsplan 'Technopolis Clusters en Kamers' maakt geen deel uit van het gebied waarop het voorbereidingsbesluit betrekking heeft.

Het voorbereidingsbesluit legt vast dat er in het op de tekening aangegeven gebied tijdens de voorbereiding van het bestemmingsplan geen wijziging in het bouwen en geen wijziging van het gebruik van gebouwen of gronden mag plaatsvinden. Een vergunningaanvraag wordt aangehouden gedurende het jaar dat het voorbereidingsbesluit geldt.

Het voorbereidingsbesluit treedt op 5 oktober 2017 in werking.

Inzage en geen bezwaar
Iedereen kan op afspraak het voorbereidingsbesluit vanaf 5 oktober 2017 bekijken bij het KCC aan het Stationsplein 1. U kunt het voorbereidingsbesluit ook inzien op www.delft.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl (zoek op NL.IMRO.0503.VB0016-2001).

Tegen het voorbereidingsbesluit kan geen bezwaar worden gemaakt en beroep aangetekend. Dit is vastgelegd in artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht.

Meer informatie
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag, stel deze dan via het contactformulier op www.delft.nl of bel 14015.

Besluiten

KENNISGEVING ANTERIEURE OVEREENKOMST

Op 20 september 2017 is een anterieure overeenkomst gesloten tussen de gemeente Delft en WeBuildHomes Ontwikkeling BV. De anterieure overeenkomst voorziet in afspraken over vergoeding van de gemeentelijke kosten in verband met het voornemen tot ontwikkeling van het braakliggende perceel gelegen tussen de Abtswoudseweg 6 en de Abtswoudseweg 18 tot zeven grondgebonden woningen met parkeerplaatsen.

Inzage en geen bezwaar

Vanaf 5 oktober 2017 ligt een samenvatting op hoofdlijnen van de overeenkomst zes weken (op afspraak) ter inzage bij het KCC aan het Stationsplein 1. Tegen de gesloten overeenkomst en de zakelijke beschrijving kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

BODEMENERGIEPLAN EN INTERFERENTIEGEBIED NIEUW DELFT

Op 26 september 2017 heeft het college ingestemd met de aangepaste Beleidsregel gesloten bodemenergiesystemen gemeente Delft 2015 en het gewijzigde interferentiegebied Nieuw Delft. De beleidsregel is eerder vastgesteld in 2015 en gewijzigd in 2016.

Met de wijziging is het bodemenergieplan Nieuw Delft verankerd voor wat betreft de gesloten bodemenergiesystemen en het interferentiegebied Nieuw Delft enigszins verruimd.

Inzage

De gewijzigde beleidsregel ligt vanaf 5 oktober 2017 zes weken (op afspraak) ter inzage bij het KCC aan het Stationsplein 1. De documenten zijn ook te raadplegen op www.delft.nl (zoek op 'bodemenergie').

VERLEGREGELING ONDERGRONDSE INFRASTRUCTUUR

Op 15 augustus 2017 heeft het college van b&w de Verlegregeling Ondergrondse Infrastructuur Delft vastgesteld.
De Algemene Verordening Ondergrondse Infrastructuur (AVOI) bevat regels omtrent het werken in de ondergrond in verband met het aanleggen, in stand houden en opruimen van kabels en leidingen. In het Uitvoeringsbesluit Ondergrondse Infrastructuur (UBOI) zijn deze regels nader uitgewerkt.

In artikel 9 UBOI heeft het college een zogenoemde verlegregeling aangekondigd, die vorm heeft gekregen in deze verlegregeling. De regeling voorziet in een vergoedingssysteem ten behoeve van nutsbedrijven die op verzoek van de gemeente hun kabels of leidingen moeten verleggen, en treedt in de plaats van de 'Delflandregeling'.

Het collegebesluit treedt in werking op 1 oktober 2017.

Inzage
De volledige tekst van dit besluit is kosteloos in te zien bij het KCC aan het Stationsplein 1. U vindt het besluit ook op www.officielebekendmakingen.nl.

AANSTELLING ONBEZOLDIGD AMBTENAAR

Op 3 oktober 2017 heeft het college van b&w besloten drie medewerkers van Handhaving Support BV, vallend onder de leiding van het afdelingshoofd Vergunningen Toezicht en Handhaving, aan te stellen als onbezoldigd ambtenaar.

Het besluit ligt vier weken ter inzage bij het KCC aan Stationsplein 1.

VERWIJDEREN VOERTUIG

Het volgende voertuig staat al geruime tijd (in elk geval langer dan 3 dagen) op de volgende locatie aan de openbare weg geparkeerd:

2622 xx | Mandelastraat | caravan zonder kentekenplaten.

Het is verboden om een wrak, aanhangwagen, trailer of een recreatievoertuig gedurende 3 achtereenvolgende dagen op de weg te parkeren. Het voertuig is inmiddels voorzien van een waarschuwingssticker. Vóór 09-10-2017 moet het voertuig zijn verwijderd van de openbare weg. Is dit dan nog niet gebeurd, dan is de gemeente genoodzaakt dit te doen en worden gemaakte kosten verhaald op de eigenaar. Heeft u een vraag, dan kunt u contact opnemen met het KCC, telefoon 14015.

Belanghebbenden kunnen voor 21-11-2017 een bezwaarschrift tegen het besluit indienen bij het college van b&w, postbus 78, 2600 ME Delft, onder vermelding van 'bezwaarschrift'.

EVENEMENTEN

Vergunningen verleend
Voor de komende week zijn vergunningen verleend voor de volgende evenementen:

•         7 oktober | De Stoffenbeurs op het Marktplein

•         8 oktober | TU Slag om Delft, zeilwedstrijd, Zuidkolk

•         t/m 12 oktober | antiek-, boeken- en curiosamarkt op donderdag op de Hippolytusbuurt

•         t/m 14 oktober | antiek-, boeken- en curiosamarkt op zaterdag in De Klis.

In de evenementenkalender op www.delft.nl (zoek op 'evenementenkalender') vindt u alle evenementen die bij de gemeente zijn aangevraagd. U ziet hier ook de status van de vergunningaanvraag.

Omgevingsvergunningen

AANGEVRAAGD

2611 AT | Bagijnestraat 22 | plaatsen dakkapel aan zijgevel woning | bouw | 28-09-2017

2611 CC | Oude Delft 12 | aanleggen alarminstallatie | alarminstallatie | 28-09-2017

2611 DE | Zuidwal 39 | herinrichten kruising vesteplein | kap | 29-09-2017

2611 HE | Oude Delft 233 | verbouwen woon- en kantoorfunctie naar tien zelfstandige wooneenheden | bouw, monumenten gemeentelijke verordening | kap | 26-09-2017

2613 GK | Westplantsoen 71 | geveldoorbraak tbv. Mediatheek | bouw | 21-09-2017

2613 GP | Westplantsoen 112 | kappen boom in achtertuin | kap | 26-09-2017

2613 PW | Graswinckelstraat 38 | renoveren woning en uitbreiden met opbouw | bouw | 25-09-2017

2613 WD | Röellstraat 33 | uitbouwen badkamer op 1e verdieping | bouw | 01-10-2017

2614 NB | Laan van Lansbergen 16 | bouwen nieuwbouwwoning | bouw, aanleg | 29-09-2017

2623 PC | Aalscholverring 1 | maken raamkozijn in kopgevel | bouw | 28-09-2017

2624 BC | Mercuriusweg 16 | realiseren tijdelijke winkel | bouw, strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO | 22-09-2017

2624 ER | Martinus Nijhofflaan 1 | kappen zes bomen | kap | 27-09-2017

2624 NN | Palmyraplaats 2 | realiseren twee vlaggenmasten | bouw | 27-09-2017

2625 LR | Gerbrandylaan 10 | kappen naaldboom in perceel voortuin en vervangen door andere boom | kap | 01-10-2017

2628 RT | Mijnbouwplein 6 | herinrichten ivm. tramlijn 19 | aanleg, kap | 29-09-2017

2628 SV | Prins Mauritsstraat 74-78 | samenvoegen woningen dmv. Doorbraak | bouw | 26-09-2017.

VERLEEND REGULIER

2611 CM | Brabantse Turfmarkt 95 | vervangen gevelreclame-elementen door elementen in nieuwe huisstijl | bouw, rijksmonumenten | 28-09-2017

2613 xx | Van Olofspark naar Sint Olofsstraat | wijzigen entree pakhuis | bouw | 27-09-2017

2628 GL | Van Stolbergstraat 4 | plaatsen dakopbouw aan achterzijde | bouw, strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO | 27-09-2017

2629 HN | Cyclotronweg 67 | plaatsen 2 lichtreclames op dak en gevel | bouw | 29-09-2017

2629 JA | langs A13 thv. Thijsseweg 11 | overkappen nieuw snellaadstation aan verzorgingslocatie Vrijenban voor elektrische voertuigen | bouw | 25-09-2017.

VERLENGDE BESLISTERMIJN

2613 SN | Coenderstraat 47 | wijzigen huidige horeca tot permanente woonfunctie | bouw, strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO | beslistermijn is met maximaal 6 weken verlengd: 12-11-2017.

BUITEN BEHANDELING

2628 CK | Stieltjesweg 2 | afwijkend gebruiken gebouw A en B voor 3 woningen | strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO | 28-09-2017.

INGETROKKEN AANVRAAG

2623 PC | Aalscholverring 1 | plaatsen kozijn en raam in douche | 25-09-2017.

Meldingen

SLOOPMELDINGEN

2611 AL | Phoenixstraat 32 | saneren asbest | 28-09-2017

2611 MD | Pynepoort 1 | verwijderen asbest | 25-09-2017

2612 TK | Wilgenlaan 36 | verwijderen asbest | 26-09-2017

2613 WD | Röellstraat 33 | uitbouwen badkamer op 1e verdieping | 01-10-2017

2622 NA | Abtswoude 32A | verwijderen asbest | 28-09-2017

2624 WP | Lodewijk van Deysselhof 158 | verwijderen asbest | 27-09-2017

2625 SB | Händellaan 87 | verwijderen asbest | 25-09-2017

2628 CE | Landbergstraat 8 | verwijderen diverse asbesthoudende toepassingen | 26-09-2017

2628 CJ | Lorentzweg 1 | saneren asbest | 27-09-2017.

MELDING BRANDVEILIG GEBRUIK, NÍET AKKOORD

2628 SV | Prins Mauritsstraat 52 | melden brandveilig bouwen | 26-09-2017.


Formele publicatie


De formele publicatie van algemeen verbindende voorschriften (verordeningen) en kennisgevingen gebeurt digitaal in een Gemeenteblad op www.officielebekendmakingen.nl.

Op www.delft.nl/bekendmakingen vindt u directe links naar deze bekendmakingen van de gemeente Delft, en hoe u beroep en bezwaar kunt aantekenen. Melding doen of omgevingsvergunning aanvragen? Dat kan via www.omgevingsloket.nl.