Wesley Verhoek geniet bij DHC.
Wesley Verhoek geniet bij DHC. "Want het is allemaal om het spelletje en de bal begonnen. Extra mooi is het dat ik nu ook met mijn beste vriend samenspeel." (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Liefhebber Wesley Verhoek voelt zich niet te groot voor DHC

DELFT - DHC baarde bij aanvang van het seizoen opzien door Wesley Verhoek vast te leggen. De 31-jarige oud-prof wil aan de Brasserskade alles behalve afbouwen.

Een prachtige carrière leidde de onlangs 31 jaar geworden vleugelsneller via de jeugd van VUC langs ADO Den Haag, FC Twente, Feyenoord, Go Ahead Eagles en het Indiase FC Pune City. Sinds dit seizoen is hij weer op de plek waar zijn passie voor het voetbal ontkiemde: op de amateurvelden. "Over de overstap naar de amateurs wil ik niet te dramatisch doen. Dat heeft ook geen zin. Het voetbal heeft me veel mooie dingen gebracht. Ik heb, vooral in Europa, dingen gezien waar veel mensen alleen maar van kunnen dromen en ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken. Natuurlijk vraag je je soms af waarom het zo is gelopen, maar terugkijken heeft geen zin. Ik heb een prachtige vrouw en een geweldige zoon. Dàt is wat telt. Zij hebben me, samen met andere mensen zeer dicht om me heen, door een lastige periode heen geholpen." Dat Verhoek bij DHC terecht kwam is niet toevallig. "Mijn beste vriend Jordy Brouwer speelde er al en toen ik afgelopen winter terugkwam na mijn avontuur in India stelde hij voor om bij DHC mijn conditie op peil te houden. Na gesprekken met de trainer bleek dat geen probleem en ik mocht gebruikmaken van alle faciliteiten die de club heeft. Dat vond ik een mooi gebaar van de club."
Toch gingen aan een definitieve plek in de DHC-selectie wel enkele gesprekken vooraf. "Ik heb met Sjef de Poorter en Rob de Lange, met wie ik direct een klik had, om tafel gezeten en gesproken over wat we voor elkaar zouden kunnen betekenen. Ik denk dat ik van waarde kan zijn voor DHC, maar ook dat ik daarbij mezelf wel moet beschermen."
Tot nu toe lukt dat goed. "Al was het in het begin wel even wennen aan het niveau. Het is logisch dat je medespelers niet altijd begrijpen wat je van plan bent en dat daardoor weleens een combinatie misloopt. Dat kun je ze ook niet kwalijk nemen, want ook zij doen voor duizend procent hun best. Daarbij hebben we een heel sterke selectie. Ik vind dat als wij dit jaar geen kampioen worden, we dat aan onszelf te wijten hebben. We hebben nu uit vijf wedstrijden tegen ploegen die bovenin gaan meedraaien acht punten gehaald, maar dat hadden er, zeker gezien ons voetbal twaalf moeten zijn."
Verhoek ziet in die titelrace een belangrijke rol voor zichzelf weggelegd. "Ik vind dat heel veel verantwoordelijkheid op mijn schouders terecht moet komen. Dat ben ik, gezien mijn verleden, denk ik verplicht en ik wil daar niet voor weglopen. In eerste instantie gaat het bij mij weer om het spelletje en de bal, maar presteren is ook belangrijk. Daarin moet ik het goede voorbeeld geven."

'Een schande'
Ook zijn maatje Jordy Brouwer zou daarin een belangrijke rol moeten spelen, ware het niet dat hij de komende weken een schorsing uitzit. "Dat komt puur en alleen door de scheidsrechter. Hij heeft hem op appelleren een rode kaart gegeven, terwijl hij zelf niets heeft waargenomen. Dat had ook niet gekund trouwens, want er gebeurde niets. Het vervelende is dan wel dat je hem zo vijf weken kwijt bent. Ik vind het een schande."
Ook merkt Verhoek dat de tegenstanders zich op hem instellen. "Soms zitten ze er wel heel dicht op en weten ze me wel te raken. Daar moet je mee kunnen omgaan en daar heb ik zo mijn trucjes voor. Het belangrijkste is dat ik de verstandigste blijf. Dan kunnen we na de wedstrijd in de kantine een praatje maken en elkaar een handje geven." Voorlopig geniet de ex-prof nog van het spelletje. "En zolang ik er plezier in houd en het met trainer en medespelers klikt, ga ik ermee door. Dat kan nog tien jaar zijn, maar het kan ook zo over zijn."