Afbeelding
Foto:

Bij nacht en ontij

Laten we dit keer eens beginnen met twee felicitaties. Bij dezen wil ik vanaf deze plaats Leo van Vliet, de broodjesman, van harte feliciteren met zijn zestigste verjaardag. Daarnaast is ook het feit dat Kalders na jaren weer terug is in Delft ook een felicitatie waard. Ook de nieuwe Albert Heijn is prachtig: een aanwinst voor De Hoven.
Wij hebben de afgelopen weken ook niet stilgezeten. Ik heb zowaar tien minuten 'opgetreden' in het Rietveldtheater. Eens in de zoveel tijd vertellen bekende Delvenaren over wat de stad voor hen betekent en dit keer was ik één van de gelukkigen. Het was mooi om mijn verhaal te kunnen doen en de zaal zat zowaar vol. Dan was er pas ook de kermis op de Markt. Het zal niet onopgemerkt zijn gebleven dat er voor- en tegenstanders van zijn. Vanwege de botsende belangen, denk ik dat deze discussie nog wel even voort zal duren.
Verder ben ik door Jean-Paul van Geenen gevraagd om zijn boekpresentatie in het Vermeercentrum te bezoeken. Hij heeft een boek geschreven over aardewerk, dat uit Delft in het bijzonder. De presentatie ging gepaard met de opening van een expositie van aardewerk, waar deskundigen, zelfs experts die bij Kunst en Kitsch zitten, veel over konden vertellen. Mooi om te zien hoe keramiekscherven verhalen kunnen vertellen en hoe die verhalen de waarde bepalen. Het is zeker de moeite waard om de expositie, die nog enkele weken te zien is, te bezoeken.
Dan waren er de afgelopen tijd nog genoeg feestjes te vieren ook. Ten eerste was daar de Popronde. Het niveau van de bandjes verschilde nogal, maar er zat genoeg leuks tussen. Eigenlijk was het de bedoeling dat ik met de hoffotograaf heel de stad door zou gaan, maar de muziek van Jan Terlouw Junior & The Nightclub in het Hampshire Hotel sprak ons zo aan, dat we van daaruit niet veel verder meer zijn gekomen.
Ook Delft Serveert was weer een succes. Ze hebben ontzettend veel mazzel gehad met het weer dat het hele weekend geweldig was. Daarnaast is de locatie, het plein tussen de Oude Kerk en het Prinsenhof natuurlijk fantastisch.
Verder was er afgelopen weekend De Sjees Open Air. Ook zaterdag hadden we ontzettend veel mazzel met het weer, al was het maar omdat het droog bleef. Mensen hadden het zichtbaar naar hun zin. Dat was ook het geval bij de opening van het winterseizoen in Café de V. Coverband Doggybag maakt er natuurlijk altijd een show van. Pas bleek bij de biertapwedstrijd van de Olijkers, waar ik in de jury mocht zitten, trouwens maar weer dat een biertje tappen een stuk lastiger is dan het oprichten.
Ten slotte ben ik bezig om alle Nederlandse Nachtburgemeesters naar Delft te halen. Zoals het er nu naar uitziet, gaat dat, met de hulp van een aantal lokale ondernemers, nog lukken ook.