Leerlingen van de Laurentius Praktijkschool werden na afloop getrakteerd op een waterfles met infuser.
Leerlingen van de Laurentius Praktijkschool werden na afloop getrakteerd op een waterfles met infuser. Foto:

Delft is weer een gezonde school rijker

DELFT - Delft heeft een tweede 'Gezonde Voortgezet Onderwijsschool': de Laurentius Praktijkschool aan de Kappeyne van de Coppellostraat.

De gemeente Delft heeft hier afgelopen maandag tijdens een feestelijke happening het vignet Gezonde School uitgereikt met themacertificaat Welbevinden. Dat gebeurde in het bijzijn van alle 150 leerlingen en de docenten. Daarna was er een sportieve activiteit met alle leerlingen op het schoolplein. Vervolgens kregen alle leerlingen van de school een waterfles met infuser. De fles was gevuld met water en fruit.
Stanislas Krakeelpolderweg was de eerste voortgezet onderwijsschool die het Gezonde School vignet heeft behaald. Dat is nu dus ook de Laurentius Praktijkschool gelukt. De scholen tonen hiermee aan dat zij structureel en school-breed aan de gezondheid van haar leerlingen werken. Ook de directe schoolomgeving draagt bij aan de Gezonde School. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om het schoolplein zo in te richten dat een leerling zich hier lekker kan voelen. Zo heeft de school een tuin met kas, die ook zijn dienst doet binnen het onderwijs, grenzend aan het schoolplein. De school wil op meerdere thema's een themacertificaat behalen waardoor het werken aan een gezonde leefstijl op school op verantwoorde wijze wordt geborgd. De school wordt hierbij begeleid door de GGD Haaglanden.