Marieke van 't Hul (45)

- Wat bent u momenteel hier aan het doen?
"Ik heb net boodschappen gedaan en heb voor mij zelf een bos bloemen gekocht. Af en toe moet je ook een beetje voor jezelf zorgen. Maar vandaag is mijn vrije dag. In principe kan ik gaan doen wat ik wil. Misschien dat ik later vandaag nog wat aan het huishouden ga doen."

- Heeft u nog iets meegemaakt deze week?
"Het is nogal verdrietig, maar ik heb te horen gekregen dat mijn kat erg ziek is. Er is iets mis met haar nieren en ze heeft kanker. Ze is nu 12 jaar oud, dus we hebben heel veel samen meegemaakt en het nieuws viel mij dan ook erg zwaar de afgelopen week. Sommigen mensen vergeten weleens dat een dier vaak meer is dan slechts een huisdier."

- Wat ontzettend vervelend. Wat nu?
"Ik wil in ieder geval niet dat ze lijdt. Volgens de dierenarts kan het nu heel hard gaan en is het een beetje einde verhaal, maar vanochtend sprong ze nog vrolijk op bed. Dan denk ik: 'Gelukkig, ze leeft nog.' De komende tijd die we nog hebben zal ik haar in ieder geval extra verwennen."

- Veel sterkte de komende tijd. Wat was voor u het nieuws van de week?
"Niet zo zeer nieuws, maar ik blijf me verbazen over de reacties op sociale media omtrent nieuwsitems over vluchtelingen. Daar kan ik best van schrikken. De hardheid, de haat. Zelf kan ik zo niet denken. Ik ben opgegroeid met het idee dat iedereen gelijk is. Ik kijk niet naar seksualiteit, religie of huidskleur. Het enige dat ik zie is de mens."