Robbert Wefers Bettink (links) en Tim Holland (rechts), de oprichters van het bijzondere brillenmerk DICK MOBY.
Robbert Wefers Bettink (links) en Tim Holland (rechts), de oprichters van het bijzondere brillenmerk DICK MOBY. Foto:

Brillen van gerecycled materiaal bij DIJCK2

DELFT - Bij de brillenwinkel DIJCK2 zijn het zaterdag 30 september en zondag 1 oktober de DICK MOBY dagen. Tijdens deze dagen laat DIJCK2 samen met DICK MOBY de nieuwste collectie van het merk zien om zo nog meer aandacht te vragen voor 'sustainable eyewear' en daarmee het tegengaan van de plasticvervuiling in de oceaan.

Dit weekend staat de bijzondere brillenwinkel DIJCK2 helemaal in het teken van het duurzame brillenmerk DICK MOBY. Nog tot en met zondag is de nieuwste collectie van het merk te bekijken. Op zaterdag zijn de oprichters Tim Holland en Robbert Wefers Bettink aanwezig om de collectie te presenteren. Onder het genot van een hapje en een drankje is er de mogelijkheid om hen alles te vragen over het merk en hun missie. Tijdens het weekend geeft DIJCK2 iedereen die een DICK MOBY bril aanschaft ook nog een duurzame verrassing mee naar huis.

Surf trip
Het Amsterdamse DICK MOBY is ontstaan op een surf trip aan de andere kant van de wereld. Vanuit een passie voor surfen en watersport en een onvrede over de hoeveelheid plastic die je aantreft op stranden wereldwijd. De twee Nederlander Tim Holland en Robbert Wefers Bettink willen laten zien dat plastic op een betere manier gebruikt kan worden: 'Love the ocean. Surf it, don't trash', aldus DICK MOBY.
De brillen van DICK MOBY worden handgemaakt van gerecycled of biologisch plastic, oftewel acetaat. DICK MOBY introduceert hiermee 'The Sunny Side of Plastic', een manifest om vervuiling door plastic tegen te gaan.
De DICK MOBY dagen vinden zijn op zaterdag 30 september van 09.00 uur tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Op zaterdag is een meet & greet met de oprichters van het merk.