Nick Keijzer vindt het belangrijk dat kleding comfortabel is en een goede pasvorm heeft.
Nick Keijzer vindt het belangrijk dat kleding comfortabel is en een goede pasvorm heeft. Foto: Silvija van Dalen

Gespot op Straat

-Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?
"Comfortabel, aards. Comfortabel omdat alles wat ik koop, lekker moet zitten. Ik doe geen concessies aan comfort en zal nooit blaren krijgen van schoenen die niet lekker zitten, maar wel prachtig zijn. Aards, omdat ik veel bruin en groen draag."

-Kun je iets vertellen over wat je aan hebt?
"Ik heb een tijd terug schoenen gekocht in Namibië, genaamd veldskoen. Die dingen zitten echt weergaloos: ze zijn warm en ze zien er redelijk uit. Het lelijke is wel dat ze gemaakt zijn van kudu-leer, dat is een soort antilope. Maar ze lopen heerlijk."

-Hoe lang stond je vandaag voor de spiegel?
"Ongeveer 10 minuten, gok ik zo. Ik denk dit ik vrij constant ben in de tijd die ik voor de spiegel sta, daar waar ik mezelf een soort routinematig mezelf de deur uitwerk. In de loop van de dag valt alles vast en zeker wel op z'n plek en gaan de kreukels er wel uit."

-Ben je ijdel?        
"In gezonde mate wel, ja. Ik heb niet zozeer de behoefte - of de neiging - om te pronken met mezelf, maar ik vind het wel een fijn gevoel om er soms werk van te maken. Kleding is voor mij (gevoelsmatig) toch meer een speelveld voor vrouwen, maar dat betekent niet dat ik af en toe probeer uit te pakken."

-Hoe belangrijk is mode voor je?
"Het speelt een minimale rol. Ik koop niet heel veel kleren, lees geen modebladen en kijk ook geen modevlogs of iets dergelijks. Wel kan ik het waarderen als mensen er echt werk van maken en dragen wat ze ook echt willen dragen. Als ik naar mezelf kijk, is het vooral belangrijk dat het comfortabel is en een goede pasvorm heeft. Het Deense merk Anerkjendt spreekt me wat dat betreft wel aan. Sowieso past de Scandinavische stijl wel bij me, het minimalisme. Ik koop ook liever één stuk in plaats van elke week iets nieuws. Daarna is het toch niet meer nieuw. Wat dat betreft ben ik wel een bewuste shopper."

-Is er iets wat je nog mist in je garderobe voor het nieuwe seizoen?
"Ik ben niet heel bewust bezig met het kopen van seizoenskleding. Een seizoen is voor mij meer een factor op het gebied van terrassen, verjaardagen en vakanties in plaats van mode. Er komt toch altijd wel weer een nieuw seizoen aan. Maar binnenkort gaan twee vrienden van mij - Patrick en David - trouwen en dan mag ik getuige zijn. Ik zal plechtig beloven dat ik voor deze gelegenheid iets moois aan zal trekken. Althans, waarvan ík denk dat het mooi is."