Afbeelding
Foto:

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door ZO Makelaars

DELFT – Karel en Ellen de Doelder gaan na elf jaar verhuizen. Ze hebben leuke jaren gehad in deze opvallend ruime woning in Tanthof-West. "Van buiten is het misschien net een poppenhuisje, maar het is gewoon een ééngezinswoning", zegt Ellen. "We gaan verhuizen naar De Lier, want dat is dichter bij mijn werk."

Karel en Ellen zijn in dit huis gaan samen wonen. Hiervoor woonde hij in Schiedam en zij wat dichter in de buurt, namelijk in de Egyptelaan. "We hebben toen voor dit huis gekozen", zegt ze. "We hoefden eigenlijk weinig te veranderen, want alles zag er netjes uit. Alleen de badkamer is verbouwd en daar is een tweede toilet gemaakt. De tuin hebben we vrijwel meteen aangepakt toen we er gingen wonen. We hebben toen overal nieuwe schuttingen geplaatst en een gedeelte gras gelegd. Vier jaar geleden hebben we de tuin helemaal laten betegelen door een hoveniersbedrijf en is de schutting met de buren vernieuwd."
Over de tuin gesproken, die is 12 bij 5 meter, heeft een stenen berging met elektra. En het belangrijkste, de zon kan er heerlijk schijnen. "De zon staat 's ochtends al in de tuin, draait vervolgens gedurende de dag door en eindigt achter in de tuin," zegt Karel.
De woonkamer van dit huis is 6.49 bij 4.60 meter. Volgens Karel en Ellen is het eenvoudig om de kamer nog iets uit te breiden. "De tuin is zo diep, dat er best nog een stuk aangebouwd kan worden."
In de woonkamer is aan de voorzijde een moderne en complete keuken, met veel kastruimte en inbouwapparatuur. Recentelijk is de apparatuur nog uitgebreid met een nieuwe vaatwasser en een nieuwe combi-oven. "Ja, we zijn echt heel tevreden over het huis", zegt ze. "Het enige is, dat ik elke dag in de file sta op weg naar mijn werk in Den Haag. Daarom verhuizen we naar De Lier. Dat is voor Karel ook geen probleem, want die draait wisselende diensten en staat dus nooit in de file. En we komen een beetje dichter bij het strand te wonen waar we allebei veel van houden."
Karel wil nog benadrukken, dat dit evengoed een prima omgeving is. "Alles is dichtbij en je hebt niet de drukte van de binnenstad", zegt hij. "Twee keer vallen en je bent er, zeg ik wel eens."
Wat dat betreft hebben Karel en Ellen het hier inderdaad getroffen. Ze wonen echt vlakbij een winkelcentrum, waar alles te krijgen is. Bovendien zijn er ook een heleboel scholen en speelplaatsen dichtbij en het geweldige natuurgebied Midden-Delfland. In de buurt zijn ook de A4, A13 en tram 1 is om de hoek. "Dit is echt een heel leuk straatje", zegt Karel."Het is hier heel gezellig en iedereen kent elkaar. Er is veel saamhorigheid, iedereen is altijd bereid om een praatje te maken. Heel gemoedelijk en helemaal autovrij."
Op de eerste verdieping is er een slaapkamer aan de voorzijde van 3.88 bij 2.41 meter. Een kamer die door Ellen vooral is gebruikt als werkkamer, omdat ze een studie deed. Achter is de hoofdslaapkamer van 4.60 bij 4.24/3.22 meter. Een erg ruime kamer, die bovendien nog ruimte biedt aan een grote wandkast.
De gerenoveerde badkamer heeft een douchebak, een tweede toilet en een wastafel. Op de tweede verdieping is een ruime slaapkamer van 4.60 bij 3.75/2.66 meter, met een dakkapel die uitzicht biedt over de tuinen. De dakkapel was al aanwezig toen Karel en Ellen het huis kochten in 2006. Inclusief een voorzolder met de opstelplaats voor de droger, wasmachine en CV-combiketel.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding