Verkoper Martijn van Reenen bij de Hyundai Tucson, welke nu zeer gunstig geprijsd is, en die binnenkort gezelschap krijgt van de Kona. (foto's: ML)
Verkoper Martijn van Reenen bij de Hyundai Tucson, welke nu zeer gunstig geprijsd is, en die binnenkort gezelschap krijgt van de Kona. (foto's: ML) Foto:

De nieuwe Hyundai Kona maakt binnenkort
zijn opwachting bij Preuninger

YPENBURG – De nieuwe compacte SUV van Hyundai staat vanaf november bij Preuninger Hyundai in de showroom. De Kona gaat concurreren met de Renault Captur en de Nissan Juke. Vol vertrouwen wordt deze strijd in het B-segment aangegaan.

De Kona is dus de nieuwe SUV van de Zuid-Koreaanse autofabrikant. Ook bij Preuninger Hyundai heeft men hoge verwachtingen van dit volledig nieuwe model. "In de Hyundai-range is deze auto net onder de Tucson gepositioneerd, de populaire SUV in het C-segment. De Kona is eigenlijk zijn kleine broertje, net een stukje kleiner. Net wat compacter en gunstiger geprijsd." Preuninger Hyundai heeft een grote order gedaan. Er wordt veel van deze auto verwacht en daarom zal er bij de introductie in november veel voorraad zijn. "Met keuze te over als het gaat om kleuren, motoren en bijbehorende transmissies", gaat Martijn van Reenen verder. "We weten al dat de Kona iets gunstiger geprijsd zal zijn, maar de definitieve prijzen worden nog bekend gemaakt." Voor de snelle beslissers is er een aantrekkelijk introductiepakket. Bij de wat luxere Comfort-versie wordt er een Plus-pack gratis weggegeven voor de eerst geĂ¯nteresseerden. Het Plus-pack bestaat uit parkeersensoren achter, Apple CarPlay, een camera, DAB+ automatische airco en automatische ontwaseming. "Het aanbod begint met een 1.0 Turbomotor met 120 pk onder de motorkap, handgeschakeld, terwijl deze versie standaard uitgerust is met airco, cruise control en elektrische ramen voor en achter", zegt Van Reenen. "Voor diegenen die liever een automaat hebben, begint de motorenrange met een 1.6 Turbomotor met 177 pk." Bij Hyundai staat service hoog in het vaandel, een fabrieksnavigatiesysteem wordt dan ook gratis geupdate bij een onderhoudsbeurt, tevens wordt de auto voor u gewassen. Bij aanschaf van de Kona geldt net als voor de andere Hyundai-modellen uiteraard de vijf jaar Hyundai fabrieksgarantie.

Preuninger Hyundai
Laan van Waalhaven 365
2497 GM Den Haag-Ypenburg
(070) 307 39 65
www.preuninger.nl/
vestiging/hyundai-den-haag