Ellen Boom en Jan Lamens in één van de ruimtes van hun pop up-galjery.
Ellen Boom en Jan Lamens in één van de ruimtes van hun pop up-galjery. Foto:

Jan Lamens organiseert tijdelijke expositie aan Spoorsingel

DELFT – Jan Lamens maakte furore als zanger van de roemruchte Delftse band The Why. Komende maand doet hij heel wat anders. Hij organiseert dan de pop up-gallery Kunst aan het Spoor.

Hij heeft samen met zijn vrouw en mede-organistor Ellen Boom een benedenverdieping aan de Spoorsingel 11a omgebouwd tot galerie. Hier is in de maand oktober werk te zien van vier verschillende kunstenaars: Fleur Knops, Paul Stamps, Petra Post en van Jan Lamens zelf.
"Deze ruimte stond al sinds mei leeg", vertelt Jan Lamens. "Het leek ons leuk om vier kunstenaars uit te nodigen om hier hun werk te laten zien." Tien jaar geleden organiseerden hij hier ook al een tijdelijke expositie, toen de ruimte eveneens tijdelijk leeg stond. "De opening was toentertijd een succes", blikt hij terug. "Maar daarna zat de loop er niet echt in. Er waren dagen dat ik niemand zag." Hij hoopt dat de belangstelling dit jaar wat groter is. En zo niet, dan is dat geen ramp. "Ik ben met pensioen en heb de tijd aan mezelf. Ik vermaak me daar bovendien wel."

Vermaken
Hij hoopt dat vele bezoekers zich er ook zullen vermaken. De werken die zij hier kunnen bewonderen, zijn volgens de organisator heel gevarieerd. "Fleur Knops maakt hele moderne schilderijen. Paul Stamps, een vriend van mij, maakt reliëfs en objecten. Petra Post maakt hele realistische schilderijen. Zelf exposeer ik met beelden en schilderijen. Ik ben altijd op zoek naar beelden die mij fascineren en dan vooral de contrasten in kleuren. Die beelden wil ik dan graag vastleggen op het doek of vormgeven in 3D waar ik textiel in verwerk."
Hij is blij dat hij zijn werk deze maand aan iedereen kan laten zien. "Ik ben altijd wel met dit soort dingen bezig. Schilderijen maken, beeldhouwen. Maar het werk stapelt zich op. Ik verkoop het niet. Meestal geef ik het weg. Zodoende is het ook best een dure hobby. Maar het leuk om m'n kunstwerken nu eens aan de buitenwereld te laten zien."
Mensen moet er beslist een kijkje komen nemen, vindt Lamens. "We hebben een heel gevarieerd aanbod aan moderne kunst. Ik denk dat veel mensen het leuk vinden dit te zien."
De opening van de Pop-up Gallery Kunst aan het Spoor is deze zondag en voor genodigden. Daarna is het nog tot en met zondag 29 oktober elke woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 14.00 uur tot 19.00 uur. De toegang is gratis.