Afbeelding
Foto:

Delft, twintig jaar geleden

DELFT – Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van 5 oktober 1997. De krant opende toen met het nieuws dat in Delft wordt gewerkt aan een uniek project: een retourette. Dit is een 'hightech kiosk' bij de PLUS aan de Bikolaan waar publiek 'allerlei klein afval en retourmateriaal kwijt kan'. Hierbij moeten we denken aan melk- en sappakken, schoenen, kleding, medicijnen, blikverpakkingen, klein chemisch afval, batterijen, glas, statiegeldflessen, papier en kunststoflessen. Omgekeerd inzamelen avant la lettre...
De gemeentelijke archiefdienst vertoonde twintig oude films die tussen 1920 en 1949 door Polygoon zijn gemaakt in Delft. De films hebben een gezamenlijke lengte van 40 minuten.
Marnix Rueb, de tekenaar en geestelijk vader van Haagse Harry, komt naar stripwinkel Bul Super in de Breestraat om zijn tweede en onlangs uitgekomen stripboek van Haagse Harry te signeren. Thea Beckman signeerde eveneens in eigen werk, maar dan bij Boekhandel Huyser.
Groenteboer Koos Bertels plaatst in de Schoolstraat een enorme metershoge banaan voor zijn winkel. Niet zonder gevolgen. Hij verkoopt met die gigantische tropische vrucht voor de deur plots drie keer zoveel bananen als gebruikelijk.
Op de Papsouwselaan worden zo'n twintig tweedehands auto's gewoon op straat te koop aangeboden. En dat mag, bevestigt de politie. 'Probleem is dat die straat niet in de Algemene Plaatselijke Verordening wordt genoemd, zoals bijvoorbeeld wel de Buitenhofdreef', laat de politie weten. Dus kunnen zij er niets aan doen.
Delft op Zondag maakt de twaalf finalistes voor de Miss Delft op Zondag-verkiezing bekend.
Een kilo 'heerlijke kogelharde spruiten' kostte 1 gulden 25, voor een Philips portable kleuren-tv moest 299 gulden 95 worden neergelegd.