Louise Buijs geniet ervan als ze ziet dat leerlingen zich ontwikkelen.
Louise Buijs geniet ervan als ze ziet dat leerlingen zich ontwikkelen. Foto:

Herman Broerenschool zoekt leerkrachten

DELFT - De Herman Broerenschool in Delft en Naaldwijk geeft onderwijs aan zeer moeilijk lerende kinderen. De school zoekt nieuwe collega's.

Maar wat betekent het om hier te werken? We gingen bij de Herman Broerenschool op bezoek en spraken hier met Louise Buijs, een inspirerende leerkracht.
Kinderen in het speciaal onderwijs krijgen meer aandacht en steun dan in het regulier onderwijs. De groepen zijn vaak ook veel kleiner. Volgens Louise is het werk bovendien veel leuker.
"Werken in het speciaal onderwijs geeft zo veel voldoening", vertelt de 27-jarige leerkracht. " Voor mij is dat een belangrijke reden om dit werk te doen. We geven onze leerlingen de kans om zelfstandig te zijn en minimaal afhankelijk van anderen. We zien dat elke keer weer lukken en dat voelt ook elke keer weer als een beloning!"
Ze gaat elke dag met plezier naar gaar werk. "Want ik vind het belangrijk en zinvol. Het is zo mooi om te zien dat leerlingen zich ontwikkelen, ook al is dat vaak in kleine stapjes. Ik haal ook veel inspiratie en werkplezier uit ons fijne team; iedereen staat voor elkaar klaar. En omdat we allemaal dezelfde, speciale zorg geven, begrijpen we elkaar goed. Ik raad iedereen aan om voor ons te kiezen."
Interesse? Kijk dan voor meer informatie op www.hermanbroerenschool.nu/info/vacatures.