Lotte (links) en Eline hielpen Sint Maarten. Hun actie leverde 892 euro op.
Lotte (links) en Eline hielpen Sint Maarten. Hun actie leverde 892 euro op. Foto:

Mooi resultaat flessenactie

DELFGAUW – Lotte (10) en Eline (8) bedanken iedereen die heeft bijgedragen aan hun statiegeldflessenactie voor Sint Maarten.

'Samen bereik je meer!' is het credo van hun basisschool, de Triangel in Delfgauw. De actie van de twee leerlingen van deze school heeft wel aangetoond dat dit ook echt zo werkt. Nadat ze samen met directeur Rob Wilschut het idee hadden uitgewerkt, is de actie op 15 september van start gegaan.
De meiden haalden er de landelijke tv en radio en lokale kranten mee. En dan was er nog de promotie op sociale media en de ouderwetse mond-tot-mond-reclame. Zodoende wist iedereen waar die met z'n lege statiegeldflessen terecht kon: inleveren bij de Triangel. En dat deden velen. In totaal werden 3568 statiegeldflessen ingezameld, goed voor 892 euro voor Giro 5125. die dit bedrag goed kan gebruiken.
"Vooraf hadden we niet kunnen bedenken dat de actie op zoveel steun en enthousiasme van kinderen en ouders kon rekenen", laten Lotte en Eline weten. "Wat een mooie, intensieve en leerzame week hebben wij met elkaar gehad. Zo zie je maar: als je iets wilt, dan lukt het ook. Namens het Rode Kruis en Sint Maarten heel erg bedankt. Nu kunnen wij ons weer bezighouden met onze opdrachten en werkjes op school en hopen we dat de kinderen en scholen in Sint Maarten ook weer snel aan de slag kunnen."