Het team van Idenburg Car Solutions in de outfit van Bosch Autocrew.
Het team van Idenburg Car Solutions in de outfit van Bosch Autocrew. Foto:

Idenburg Car Solutions: van poetsbedrijf tot allround autobedrijf

DELFT – Idenburg Car Solutions is altijd zijn oorsprong trouw gebleven. De allereerste activiteit was poetsen. En dat doet dit bedrijf nog steeds. In de loop der jaren zijn er steeds meer bedrijfsonderdelen bij gekomen. Het is nu echt een allround autobedrijf.

Idenburg Car Solutions is sinds kort ook aangesloten bij Autocrew van Bosch. Daarnaast is het bedrijf BOVAG-gecertificeerd. Dit betekent dat het bedrijf goed gecontroleerd wordt op arbotechnisch en milieutechnisch gebied en op de vakbekwaamheid. Een poetsbedrijf is iets anders dan een allround autobedrijf, de naam zegt het al. Maar wàt is er dan allemaal veranderd? "We poetsen nog steeds auto's", benadrukt eigenaar Martin Idenburg. "We hebben diverse lakbehandelingen, zoals een teflon- of keramieklaag, waardoor uw auto minder snel vuil wordt en langer mooi blijft." Idenburg Car Solutions heeft er op een gegeven moment een moderne wasstraat bij gekregen. Daar kun je zelf met de auto door heen rijden, eventueel met 40 procent korting via uw benzinebonnetje. De auto wassen in de wasboxen is natuurlijk ook mogelijk. "We zijn het autopoetsen alleen dus echt ontstegen", zegt eigenaar Martin Idenburg. "Ook bijvoorbeeld op het gebied van onderhoud. In de werkplaats voeren we onderhoud uit aan alle merken voertuigen, dus behalve auto's ook campers, busjes en bedrijfswagens. In de werkplaats wordt gewerkt volgens de principes en met het materieel van Bosch Autocrew." Daarnaast heeft het bedrijf flink geïnvesteerd. In de werkplaats staan nu in plaats van één brug niet minder dan vier bruggen. "En we hebben nu ook de beschikking over een uitleeskast van Bosch, waarmee we alle storingen kunnen opsporen", aldus Idenburg. Auto's worden steeds complexer en steeds meer computergestuurd. Een nauwkeurig werkende uitleeskast is dan ook geen overbodige luxe. Zo kunnen alle computergestuurde processen die in moderne auto's plaats vinden worden bijgehouden. De benodigde onderhoudsmiddelen houden daarmee gelijke tred. "Zo zijn we een gecertificeerd oliespecialist, want olie heb je tegenwoordig in alle soorten", aldus Idenburg. "Ze doen meer dan smeren, want ze reinigen, lossen vuil op en koelen. We hebben 28 soorten olie op voorraad, maar er zijn er meer dan tweehonderd." De BOVAG-certificering, die Idenburg Car Solutions ook heeft, houdt in dat het bedrijf volledig aan strenge eisen moet voldoen. De richtlijnen strekken zich uit tot aan de wasstraat. Een bijzonderheid daarvan is, dat Idenburg hiervoor water uit eigen bron gebruikt. "Dat scheelt 5 miljoen liter leidingwater per jaar." Verder is Idenburg Car Solutions ook Erkend Leerbedrijf. Het bedrijf heeft dus grote stappen gemaakt in professionalisering en dienstverlening. Heeft Martin Idenburg ten slotte nog een tip voor het najaar? "Begin op tijd met het winterklaar maken van je auto", luidt het advies, terwijl hij meteen wijst op de mooie aanbieding, die tot en met december geldt. "We voeren in die periode een gratis wintercontrole uit, waarbij de auto op vijftig vitale plekken wordt gecheckt."
Dat is nog eens service. Het is dan ook niet zo vreemd, dat Idenburg Car Solutions op www.bestegarage.nl het cijfer 9,5 krijgt.

Idenburg Car Solutions
Schieweg 81
2627 AT Delft
(015) 257 16 70
www.idenburgcarsolutions.nl