Marie-Lise Zeeuw, Frans van Wijk, Ruud Oosterveen en Yannick Rietveld bij de vernieuwde Nissan Qashqai (foto: ML)
Marie-Lise Zeeuw, Frans van Wijk, Ruud Oosterveen en Yannick Rietveld bij de vernieuwde Nissan Qashqai (foto: ML) Foto:

De vernieuwde Nissan Qashqai zet het verkoopsucces door

WATERINGEN – De Nissan Qashqai is sinds 2007 op de markt. Het is de ultieme Crossover van dit Japanse automerk. De Qashqai is verreweg het meest verkocht in het Crossover segment en is daarmee het succesnummer van Nissan.

Al zijn ze nog zo succesvol, gemiddeld krijgt een automodel om de vier jaar een facelift. Ook de Nissan Qashqai ontkwam hier niet aan. Dat betekent dat de Nissan Qashqai een vernieuwde modernere belijning heeft gekregen, de wel bekende 'facelift'. "Het interieur van de Qashqai heeft een nog luxere afwerking gekregen en is voorzien van nog meer veiligheidssystemen", zegt Marie-Lise Zeeuw van de directie van Zeeuw & Zeeuw in Wateringen. "Vooral de nappa lederen bekleding valt meteen op en het sportieve D-vormige stuurwiel voor meer rijcomfort. Aan de buitenkant is het Nissan-logo achter glas in de neus opvallend. Dit nieuwe logo zal voortaan op alle nieuwe Nissan-modellen worden toegepast. "Het zogenaamde V-motion design front", vertelt Marie-Lise. "De veiligheidsuitrusting in de Qashqai was al groot, maar is in de nieuwste versie nog verder geperfectioneerd en uitgebreid." De vernieuwingen van de Nissan Qashqai nog even op een rijtje: het aangescherpte design, het interieur toont kwalitatief nog hoogwaardiger, de rijprestaties zijn verder ontwikkeld door onder meer verbeterde stuurprecisie, trilling-reductie, verbeterde geluidsisolatie interieur en Nissan heeft nieuwe intelligente mobiliteitstechnologieën toegevoegd. "De nieuwe Qashqai is vanaf begin 2018 ook leverbaar met ProPilot, Nissans technologie voor autonoom rijden", zegt Marie-Lise. ProPilot kan het sturen, accelereren en remmen op een rijbaan van de snelweg overnemen. Het is gebaseerd op drie systemen, Lane Keep Assist, Intelligent Cruise Control en Traffic JamPilot. Het systeem is heel eenvoudig in te schakelen met een knop op het stuurwiel. "Nieuw voor de Qashqai is ook de Stand Still Assist (SSA) die onder meer voorkomt dat de auto in een file of voor het stoplicht ongemerkt naar achteren rolt, met aanvullingen als Hill Start Assist (HSA), zodat je nooit meer zelf de welbekende 'hellingproef' hoeft uit te voeren.
De nieuwe Nissan Qashqai behoudt de in 2014 verkregen vijf sterren Euro NCAP veiligheidsranking. "De Qashqai is er al vanaf 26.690 euro en is nu verkrijgbaar met een introductiekorting van maar liefst 1.000 euro", gaat ze verder. "En dan is er ook nog de 1.000 euro extra inruilpremie!"
Breng een bezoek aan de showroom in Wateringen of Zoetermeer, waar Marie-Lise Zeeuw of één van de verkopers u alles over de nieuwe Nissan Qashqai kunnen vertellen.

Zeeuw & Zeeuw
's-Gravenzandseweg 14
2291 PE Wateringen
(0174) 63 80 60

Platinastraat 47
2718 SZ Zoetermeer
(079) 750 50 25
www.zeeuwenzeeuw.nl
www.nissanwinkel.nl