'We kunnen in de
middenmoot eindigen'

NOOTDORP - SV Nootdorp heeft er dit seizoen al drie wedstrijden opzitten in de hoofdklasse. Aanvoerder Yannick Blom blikt terug en vooruit.

- Hoe bevalt het voor het eerst in de hoofdklasse?
"Voor Nootdorp is het voor het eerst, maar ikzelf heb bij Tonegido en RKAVV al in de hoofdklasse gespeeld. Het begin tegen RVVH was, ondanks mijn rode kaart, goed. Tegen AFC speelden we zeventig minuten lang ons beste voetbal ooit, maar dat bleek niet genoeg. Zaterdag was Noordwijk duidelijk een maatje te groot."

- Waarom pakte je rood?
"Het was een vermeende handsbal, maar omdat er videobeelden van waren, is de kaart inmiddels geseponeerd. De ploeg pakte het goed op en we wonnen met 2-0. Tegen AFC stonden we twintig minuten voor tijd met 0-3 voor, maar erna ging alles mis."

- En toen kwam Noordwijk...
"Ja, dat is één van de favorieten voor de titel. We verloren met 6-0. Die wedstrijd moeten we maar snel vergeten. Tegen dat soort ploegen komen we tekort, maar ik denk dat we in de middenmoot kunnen eindigen."

- Zaterdag Swift-thuis...
"Zij hebben net Vitesse uit de beker gekegeld. Dat zal zwaar geweest zijn, maar ik denk dat ze vooral een boost hebben gekregen."