Gerrit Visser begon als rechtsback en speelde later centraal of rechts op het middenveld.
Gerrit Visser begon als rechtsback en speelde later centraal of rechts op het middenveld. "Ik had een aardig loopvermogen en daarvan moest gebruik worden gemaakt." (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten)

Hoe gaat het met Gerrit Visser?

DELFT - Gerrit Visser (70) beleefde naar eigen zeggen niet veel, maar wel intensieve jaren in het eerste elftal van Wippolder.

Dat Visser zich bij de blauwwitten aansloot, was niet vanzelfsprekend. We woonden op de Kloosterkade en aan het eind van de straat, bij het Jaffalaantje, zat Wippolder. Mijn vader nam me, als 8-jarig jongetje, mee naar clubs als BEC, Delft en DHL. Toch ging ik op mijn tiende naar Wippolder."

- Hoe beviel dat?
"Erg goed. In de jeugd zat ik bij onder anderen Kees van Zuijlen en Frans Veldhuis en Polle Eduard in het elftal. We werden vier keer achter elkaar kampioen en werden zelfs door de bestelbus van Arend Roodenburg naar de wedstrijden gebracht. Dat was uniek, maar als we hem moesten aandouwen, was het natuurlijk een klotebus."
- En de stap naar de senioren?
"Ik begon in het vierde. Toen ik twintig was, werd ik bij het tweede gehaald en dat liep als een tierelier. Totdat ik last kreeg van een blindedarm- en buikvliesontsteking. Toen ben ik gestopt."

- Wanneer ging je terug?
"Op enig moment vroeg Piet Halbe zich af 'waar die Visser' was. Zodoende kwam ik rond mijn tweeëntwintigste terug bij Wippolder, in de selectie. Cor Sneek was trainer, maar na vijf nederlagen werd al snel duidelijk dat het enige diploma dat hij had een zwemdiploma was. Wim van Buuren maakte het seizoen af en dat was prachtig."

- Met wie speelde je?
"Met Bert Ham, Kees van Zuijlen, Piet Rossel, Humbert Noslim, Arie van Kleef, Piet Plooij, John Mesker, Hans Mol, Kees de Jong, Rob van Velsen, Ron Scheffers en Rob Gouweleeuw. We hadden een geweldige tijd. Ik weet nog dat we bij Aeolus 2-0 achter stonden en gelijkmaakten. In de slotfase scoorden zij, waarna de bal door het net ging. Keeper Harry van Veen legde de bal klaar voor een doeltrap en de scheidsrechter trapte erin."

- Wat staat je nog meer bij?
"Dat we bij het zestigjarig jubileum tegen oud-Feyenoord speelden. Piet Rossel kreeg de bal diep; ik sloot bij en stond er geweldig voor. Ik kreeg de bal niet en achteraf zei Piet: 'Denk je dat ik jou tegen Feyenoord ga laten scoren?' Later die wedstrijd viel er bij Feyenoord iemand uit en mocht ik bij hen meedoen, maar ik kreeg geen bal."

- Wanneer ben je gestopt?
"Op mijn vijfenveertigste liep de animo wat terug, waarna ik via een collega bij de veteranen van DVC terechtkwam. Ik riep er standaard 'Wippolder-bal' bij een ingooi. Ik heb het er acht jaar verschrikkelijk naar mijn zin gehad."