Afbeelding
Foto:

Delft, twintig jaar geleden

DELFT – Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van 28 september 1997. Het Delftse VVV-kantoor bestaat dat moment alweer 100 jaar. Directeur Joost Stokvis blikt terug op de hoogtepunten.
Verderop in de krant gaat het over bijzondere zonnebloemen in Delft, zoals een vierkoppige bloem. Marvin van Oosten is erin geslaagd een zonnebloem van 4 meter 50 lang te kweken. Daarmee is de bloem ongeveer vijf keer zo lang als de jonge Delftenaar zelf.
Bingo in Huize Monica lijkt aan haar eigen succes ten onder te gaan. Buurtbewoners bingoden graag mee, maar het werden er teveel. Dus wordt een stevige maatregel genomen: 'Buitenstaanders' zijn niet meer welkom. Dus zijn ze boos. Voor de bewoners gaan de bingo-avonden gewoon verder, maar voortaan dus in een kleiner gezelschap.
Lezers mogen stemmen op hun favoriet voor Miss Delft op Zondag 1997. Ze kunnen kiezen uit maar liefst 22 knappe stadsgenoten, die allemaal nog één keer met foto in de krant staan. De twaalf deelnemers met de meeste stemmen worden uitgenodigd voor de finale.
Feyenoord-speler Henk Vos is te gast in een live-uitzending van het Delftse radioprogramma Café Sportesk.
De entree voor een jongerenavond in De Arend aan de Vlamingstraat 44 bedroeg 2 gulden 50, voor een zesdelig overzichtswerk over de geschiedenis van techniek in Nederland moest 395 gulden worden neergelegd.