Bewoners worden betrokken bij maatregelen Heilige Land

DELFT – Het uitgangspunt van woningcorporatie Woonbron Delft blijft, om 65 woningen in het Heilige Land te slopen. Dit voornemen zorgde recent voor veel onrust in de buurt en leidde ook tot veel vragen in de commissie Sociaal Domein en Wonen.

Tijdens deze vergadering erkende Woonbron-directeur Mohamed Baba dat dit het voornemen is, maar hij benadrukte tegelijkertijd dat de woningcorporatie al het mogelijke doet om bewoners zo veel mogelijk te betrekken bij het proces.
Al in 2002 bleek volgens Baba uit onderzoek, dat de technische staat van de woningen onder de maat is. Uitstel is nu niet meer mogelijk, omdat de corporatie de woningen in deze staat niet goed, veilig en gezond kan verhuren.

Nieuw onderzoek
Aan het einde van het jaar moet uit nieuw onderzoek blijken of alle woningen gesloopt moeten worden. Of dat er ook nog woningen gerenoveerd kunnen worden. Bewoners zullen sowieso tijdelijk moeten verhuizen. Woonbron Delft wil hen wel terug laten keren in de nieuwe woningen of gerenoveerde woningen in de wijk. Later wil de commissie dit onderwerp nog een keer bespreken.
Deze onrust volgde op de onrustige tijden die het onderhoudsproject in de torenflat aan de Bieslandsekade met zich mee brachten. Dit gemeentelijk woonmonument stond namelijk vanaf het begin van het jaar lange tijd in de steigers.
Inmiddels staat het woonmonument in het Heilige Land er weer fraai bij. Het complex is in de oorspronkelijke kleuren uit de jaren vijftig van de vorige eeuw terug gebracht. Het kleurenpalet en bouwkundige ingrepen kwamen tot stand in nauwe samenwerking met de monumentencommissie.