Het startmoment van de werkzaamheden van de portiekwoningen in de Wippolder was extra feestelijk, onder andere met een frietkraam.
Het startmoment van de werkzaamheden van de portiekwoningen in de Wippolder was extra feestelijk, onder andere met een frietkraam. Foto:

Onderhouds- en duurzaamheidsmaatregelen
portiekwoningen in de Wippolder

DELFT – Bij de 66 portiekwoningen aan de Jan de Oudeweg en de Professor Telderslaan worden de komende periode reguliere onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd.

Tegelijkertijd worden duurzaamheidsmaatregelen genomen. Een moderner woning, die qua wooncomfort en duurzaamheid weer klaar is voor de toekomst. De reguliere onderhoudswerkzaamheden zijn nodig om ervoor te zorgen dat de woningen netjes en veilig blijven. Het gaat dan om bijvoorbeeld een nieuwe badkamer, een toilet en een keuken in de woningen. Maar ook om het reinigen van metselwerk, repareren van scheuren en nieuw voegwerk. "De woningen zijn gebouwd in de jaren vijftig", aldus woningcorporatie Vidomes. "In de loop van de jaren zijn wel isolerende maatregelen uitgevoerd, maar de woningen zijn nog niet duurzaam. Zo hebben veel kozijnen nog enkel glas en zijn buitenmuren niet goed geïsoleerd. Ook zijn de installaties in de woningen niet meer van deze tijd. Daarom legde Vidomes in 2016 in het overgrote deel van de woningen al centrale verwarming aan. Maar in sommige woningen zijn nog gaskachels en keukengeisers aanwezig. Deze vervangen we alsnog tijdens de werkzaamheden, ook vanuit veiligheidsoverwegingen." Vidomes realiseert zich heel goed, dat bewoners een pittige tijd tegemoet gaan, met veel overlast, stof en mensen over de vloer. Daarom zetten Vidomes en ERA Contour een wooncoach in. "Deze coach begeleidt de bewoners persoonlijk."